Ενέργειες και τακτικές που μπορεί να κοστίσουν στην ασφάλεια του σπιτιού σας

//Ενέργειες και τακτικές που μπορεί να κοστίσουν στην ασφάλεια του σπιτιού σας

Ενέργειες και τακτικές που μπορεί να κοστίσουν στην ασφάλεια του σπιτιού σας

Αν και συστήνεται η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε το σπίτι σας. Για να αποφύγετε να γίνεται και εσείς μέρος των αρνητικών στατιστικών, θα φροντίσουμε να σας παρουσιάσουμε ορισμένες συνήθειες και τακτικές τις οποίες θα πρέπει να αποφύγετε.

Σύστημα ασφαλείας

Αν στο σπίτι σας δε φαίνεται πουθενά κάποιο σύστημα ασφαλείας, είναι πολύ πιθανό να γίνεται στόχος διαρρηκτών. Αν έχετε εγκαταστήσει φυσικά ένα σύστημα ασφαλείας, τότε είναι πολύ λιγότερες οι πιθανότητες για ένα ατυχές συμβάν.

Το σπίτι σας είναι γωνιακό

Ένα σπίτι που είναι γωνιακό δίνει περισσότερες επιλογές στους διαρρήκτες για να αποδράσουν.

Μένετε κοντά σε δρομάκια-σοκάκια

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι δράστες θα μπορούν να ξεφύγουν πολύ εύκολα.

Το αυτοκίνητό σας είναι πολύ ακριβό

Αν έχετε το πιο ακριβό αυτοκίνητο της γειτονιάς μπορεί να σας ευχαριστεί, αλλά σας κάνει και πιθανό στόχο αφού πρόκειται για ένα δείγμα που δηλώνει πως είστε ευκατάστατος.

Το τοπίο στο σπίτι σας

Αν έχετε δέντρα ή θάμνους κοντά στο σπίτι σας μπορεί να βοηθήσουν στη στοχοποίησή σας. Τα δέντρα και οι θάμνοι μπορούν να λειτουργήσουν σαν εξαιρετικές κρυψώνες. Προτείνεται να έχετε καθαρό οπτικό πεδίο από τις πόρτες σας καθώς και από τα πίσω και μπροστά παράθυρα.

Δεν έχετε σκύλο

Ένα μεγάλο μέρος των κλοπών και των ληστειών, συμβαίνει για το λόγο πως δεν υπάρχει κάποιος σκύλος στο σπίτι. Ειδικά τη νύχτα, η προστασία που προσφέρει είναι εξαιρετική.

Δεν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως οι κλοπές γίνονται τη νύχτα, κάτι που εν μέρει ισχύει. Τη μέρα όμως που οι περισσότεροι λείπουν από το σπίτι επειδή βρίσκονται στη δουλειά, οι διαρρήκτες αναλαμβάνουν δράση.

Είστε ιδιοκτήτης ακριβών κοσμημάτων

Τα κοσμήματα είναι από τα πρώτα αντικείμενα που ψάχνουν οι διαρρήκτες αφού είναι μεγάλης αξίας και είναι εύκολο να μεταφερθούν.

Η γειτονιά που μένετε έχει γίνει στόχος διαρρηκτών στο παρελθόν

Είναι σύνηθες οι διαρρήκτες να επανέρχονται στον τόπο του εγκλήματος ή να επιλέγουν ένα άλλο σπίτι της ίδιας γειτονιάς. Γνωρίζουν πλέον πώς να αποδράσουν ενώ έχουν χαρτογραφήσει καλύτερα τη γειτονιά. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά ή οποιοδήποτε περιστατικό να καταγγέλλονται στην αστυνομία. Επίσης, σε τέτοιες περιπτώσεις, η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας κρίνεται απαραίτητη.

Αφήνετε συχνά ξεκλείδωτες τις πόρτες και τα παράθυρα

Αν αφήνετε συχνά τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας ξεκλείδωτα, μπορεί κάποιος να το εκμεταλλευτεί. Ορισμένοι το κάνουν εν γνώσει τους θεωρώντας τη γειτονιά τους ασφαλή και άλλοι εν αγνοία τους, επειδή απλά το ξεχνούν.

Ανοίγετε την πόρτα σε υποτιθέμενους υπαλλήλους

Όταν κάποιος ντυμένος σαν υπάλληλος σας χτυπάει την πόρτα, δε σημαίνει πως είναι πάντα αυτό που φαίνεται. Πολλές φορές οι διαρρήκτες ντύνονται υπάλληλοι και σας ενοχλούν με πρόφαση να δουν το ρολόι του νερού ή του ρεύματος. Φυσικά ο σκοπός τους είναι να ελέγξουν το σπίτι και να διαπιστώσουν ποιοι μένουν σε αυτό.

2018-03-27T11:50:15+02:00Μάρτιος 27th, 2018|Blog|