Σίγουρα όταν κάποιος βρίσκεται σε έρευνα σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας που πρόκειται να εγκαταστήσει στον προσωπικό του χώρο, δεν μπορεί να μην έχει ως κριτήριο και την απόδοσή τους στις νυχτερινές συνθήκες.

Όλες οι ταινίες τρόμου, περιέχουν σκηνές οι οποίες εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό συμβαίνει επειδή τη νύκτα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες, ώστε να συμβεί κάτι άσχημο. Τη νύχτα είναι που οι κλέφτες κάνουν την εμφάνισή τους, αφού οι πιθανότητες να καλυφθούν είναι περισσότερες.

Όλοι άλλωστε μπορούν να παρακολουθούν το σπίτι τους την ημέρα κάτω από το φως του ήλιου. Αν λοιπόν θέλετε να προστατέψετε αποτελεσματικά το σπίτι σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε κάμερες ασφαλείας, που να αποδίδουν καλά στις νυχτερινές συνθήκες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να παρέχουν καθαρή εικόνα, η οποία θα μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή και κατανοητή από εσάς.

Τι θα πρέπει να προσέξετε πριν επιλέξετε κάμερες ασφαλείας;

Φροντίστε να επιλέξετε κάμερες με έγχρωμη εικόνα υψηλής ανάλυσης, ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν καλύτερα, τα αντικείμενα που απεικονίζονται τη νύχτα.

Ενδεχομένως ένα ενσύρματο σύστημα να είναι πιο αποδοτικό προσφέροντας σταθερότερη ροή, σε σχέση με κάποιο ασύρματο σύστημα ασφαλείας, οπότε σκεφτείτε καλά αν οι “καλωδιωμένες” κάμερες ασφαλείας σας ταιριάζουν καλύτερα.

Επιπλέον, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά στην απόδοση των καμερών εσωτερικού χώρου και εξωτερικού χώρου. Αν προσπαθήσετε να τοποθετήσετε τις κάμερες που έχετε μέσα στο σπίτι σε κάποιον εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να γνωρίζετε, πως η ποιότητα της εικόνας που θα παρέχεται, θα μειωθεί δραματικά.

Για εικόνα καλύτερης ποιότητας, επιλέξετε κάμερες με βάση την κατάταξή τους, στην κλίμακα lux.   Όσο μεγαλύτερο είναι το Lux, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχετε, ακόμα και αν έξω επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι.

Οι καλύτερες κάμερες για νυχτερινή παρακολούθηση που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιούν ένα σύστημα υπέρυθρων, για να πετύχουν μία πολύ καλή εικόνα. Φυσικά, μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές, αλλά μία κάμερα που ενσωματώνει υπέρυθρες (IR), θα καταφέρει να σας προφυλάξει από δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξετε είναι αυτό του ανιχνευτή κίνησης. Η κάμερα δε χρειάζεται να “τρέχει” διαρκώς στο 100%, μιας και με αυτόν τον τρόπο θα καταναλώνει άσκοπα ενέργεια και χώρο στον server. Χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή κίνησης, θα σιγουρευτείτε πως η κάμερα κάνει καλά τη δουλειά της, “τραβώντας” οτιδήποτε κινείται μέσα στην εμβέλειά της.

Ενσωματώνοντας τις κάμερες σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας με έναν ανιχνευτή κίνησης, θα καταφέρετε να έχετε πολλαπλέ λήψεις από κάποιον εισβολέα.

Το σπίτι σας, είναι το κάστρο σας και αυτό το κάστρο θα πρέπει να το προστατέψετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, περισσότερο από ότι το κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας! Είναι πολύ καλό να ξέρετε πως οι κάμερες που έχετε εγκαταστήσει μπορούν να σας ενημερώσουν για το παραμικρό κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύκτας.

Αν ψάχνετε μία ολοκληρωμένη και οικονομική πρόταση για την εγκατάσταση ενός συστήματος καμερών ασφαλείας, μπορείτε να απευθυνθείτε στη DC Security.