Τα συστήματα ασφαλείας έχουν τη φήμη πως είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να προστατέψει κάποιος το σπίτι του όταν δεν είναι σε αυτό. Θα μπορούσατε να εκπλαγείτε όμως αν κάποιος σας έλεγε πως ένα σύστημα ασφαλείας πλέον δεν σας προστατεύει μόνο από τους εισβολείς. Αν λοιπόν είσαστε στην αναζήτηση κάποιου συστήματος ασφαλείας για το σπίτι σας θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε για το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να είναι τα συστήματα ασφαλείας και το που ακριβώς μπορείτε να ωφεληθείτε!

Aποτρέπει τις ληστείες

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σε συλληφθέντες διαρρήκτες, κοντά στο 60% δήλωσε πως ένα σπίτι με κάποιο σύστημα ασφαλείας δεν έχει προτεραιότητα μιας και οι κλέφτες δεν θέλουν να μπλέκουν σε περιπέτειες. Το σύστημα ασφαλείας από τη στιγμή που θα τους εντοπίσει θα ενημερώσει εσάς και την αστυνομία. Άρα λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα, από τις 100 ληστείες οι εξήντα δε θα ήταν σε σπίτια με συστήματα ασφαλείας.

Σταματάει τις επαναλαμβανόμενες διαρρήξεις

Αν στο παρελθόν είχατε πέσει θύμα διάρρηξης να ξέρετε πως τα νούμερα δεν είναι με το μέρος σας μιας και οι πιθανότητες για κάποιο νέο επεισόδιο είναι 5,5 φορές παραπάνω από τον μέσο όρο. Αυτό συμβαίνει διότι ένας κλέφτης που εισέβαλε στο σπίτι σας στο παρελθόν, έχει πλέον εξοικειωθεί με την ιδέα καθώς και τον χώρο του σπιτιού σας. Κάτι τέτοιο κάνει το έργο του πιο εύκολο. Όχι όμως τόσο όταν υπάρχει ένα σύστημα ασφαλείας για να προστατεύει εσάς και την οικογένειά σας.

Αποτρέπει όλων των τύπων τα εγκλήματα

Το σύστημα ασφαλείας στο σπίτι δεν έχει ως μόνο ρόλο να αποτρέψει τους κλέφτες από το να σας στοχοποιήσουν. Έρευνες έδειξαν πως τα συστήματα ασφαλείας έριξαν τα νούμερα των κλοπών σε ολόκληρες γειτονιές των οποίων οι κάτοικοι είχαν εγκαταστήσει συστήματα ασφαλείας στο σπίτι τους. Αυτό σημαίνει πως όλα τα είδη των κλοπών όπως για παράδειγμα και αυτές των αυτοκινήτων έχουν μειωθεί δραματικά. Όλα αυτά δηλώνουν πως οι κλέφτες, δεν έχουν ιδιαίτερες επιλογές, οπότε η παρουσία τους σε μία τέτοια γειτονιά δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Άλλα οφέλη

Επί πρόσθετα, πέραν της αποτροπής εισβολής διαρρηκτών στο σπίτι σας και της μείωσης της εγκληματικότητας στη γειτονιά σας, είναι και άλλοι λόγοι στους οποίους ένα σύστημα ασφαλείας βοηθά. Έτσι λοιπόν, τα συστήματα ασφαλείας βοηθούν στα εξής:

  • Αποτροπή πυρκαγιάς
  • Ενημέρωση για το μονοξείδιο του άνθρακα
  • Σας βοηθούν ώστε να έχετε εικόνα για το πότε βγαίνουν και μπαίνουν τα παιδιά σας από το σπίτι
  • Χρήση τους σε περιπτώσεις υγείας
  • Επίβλεψη του εξωτερικού χώρου του σπιτιού ή της επιχείρησής σας

Όπως παρατηρούμε, ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να μας προσφέρει μία πολυδιάστατη προστασία. Αν λοιπόν δεν έχετε κάποιο σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας, με βάση τα παραπάνω, ίσως είναι η στιγμή να το σκεφτείτε ξανά!