Ανιχνευτές αερίων

Απαραίτητοι για μια ολοκληρωμένη ασφάλεια στο σπίτι και στην εργασία!

Αύξηση των συσκευών υγραερίου

Με την εξέλιξη τις τεχνολογίας και την αύξηση του κόστους παροχής ρεύματος, οι συσκευές που κάνουν χρήση υγραερίου και φυσικού αερίου έχουν αρχίσει και κατακτούν την αγορά. Παράλληλα με την αγορά ενός τέτοιου συστήματος θα πρέπει να σκεφτούμε και τις προδιαγραφές ασφαλείας που θα πρέπει να τηρεί ένας χώρος, έτσι ώστε να φιλοξενήσει χωρίς προβλήματα το σύστημά μας.

Πως λειτουργεί ένας σύστημα ανίχνευσης αερίου;

Οι ανιχνευτές αερίου μπορούν να εγκατασταθούν είτε ως τμήμα ενός συστήματος συναγερμού ή σαν αυτόνομες συσκευές. Μπορούν να λειτουργήσουν είτε προληπτικά, ειδοποιώντας για αυξημένη συγκέντρωση ενός αερίου στο χώρο είτε επεμβατικά αν έχουμε συνδυάσει τους ανιχνευτές αερίου με ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες αερίου ή με ένα σύστημα τεχνικού εξαερισμού. Στην δεύτερη περίπτωση, οι βαλβίδες μπορούν να διακόψουν αυτόματα την παροχή του συγκεκριμένου αερίου στον χώρο και να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη έκρηξη ενώ το σύστημα τεχνικού εξαερισμού φροντίζει να ανανεώνεται ο αέρας του χώρου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ανιχνευτές αερίων

Η τοποθέτηση ανιχνευτών εξαρτάται από το είδος του αερίου που επιθυμούμε να ελέγξουμε

Τι ορίζει η τρέχουσα νομοθεσία

Οι ανιχνευτές αερίου απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και επαγγελματίες.  Ειδικότερα για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων,μαγειρείων αλλά και γενικότερα για όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν φιάλες προπανίου σε εσωτερικούς χώρους, η εγκατάσταση ενός συστήματος ανίχνευσης αερίου κρίνεται υποχρεωτική από τον νόμο. Η DC Security διαθέτει πιστοποιημένους μηχανικούς οι οποίοι αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν την προσφορά, την μελέτη και την τελική εγκατάσταση των ανιχνευτών αερίου στο χώρο σας.

Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;

Αφήστε μας το τηλέφωνο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.