Εγκατάσταση συναγερμού2018-01-03T13:24:27+02:00

Εγκατάσταση συναγερμού

Για να κατανοήσουμε πως πρέπει να γίνει η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να γνωρίζουμε από τι αποτελείται και τι κάνει το κάθε εξάρτημα που το απαρτίζει.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού αποτελείται από τα εξής μέρη:

Α. Τις μαγνητικές επαφές.

Οι μαγνητικές επαφές ή αλλιώς «παγίδες» τοποθετούνται στα ανοίγματα – κουφώματα του χώρου σας (πόρτες, παράθυρα, ρολά, γκαραζόπορτες). Οι παγίδες είναι κρυμμένες μέσα από τα κουφώματα ώστε να μην είναι προσβάσιμες από εξωτερικούς παράγοντες. Ακόμα και το χρώμα των επαφών  ποικίλλει και υπάρχουν σε διάφορους χρωματισμούς ώστε να μην χαλάνε την αισθητική των πλαισίων. Οι επαφές τοποθετούνται με ειδική θερμική κόλλα επάνω στο κούφωμα. Εναλλακτικά, με την επιλογή άλλων ειδικών επαφών μπορούν να βιδωθούν επάνω σε αυτό.

Σε περίπτωση που στο χώρο υπάρχει γκαραζόπορτα τοποθετείται μια ειδική από ατσάλι, μαγνητική επαφή η οποία σαφώς είναι ανθεκτικότερη σε εξωτερικές συνθήκες (υγρασία, κλπ.) αλλά και στη φθορά που δέχονται από τις πιέσεις των αυτοκινήτων όταν εισέρχονται ή εξέρχονται από το γκαράζ.

Τις μαγνητικές επαφές
Οι ανιχνευτές κίνησης

Β. Οι ανιχνευτές κίνησης.

Οι ανιχνευτές κίνησης ή αλλιώς «Radar» ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση υπάρξει στον χώρο εντός εμβέλειας. Τοποθετούνται στον τοίχο σε ύψος 2m, σε ειδική βάση και με τέτοιο τρόπο, ώστε να στοχεύουν πάντα τα ανοίγματα του χώρου.

Οι ανιχνευτές κίνησης λειτουργούν ως συμπληρωματική ασφάλεια του χώρου στην περίπτωση που παραβιαστούν οι μαγνητικές επαφές. Χωρίζονται σε απλούς ανιχνευτές κίνησης και σε ανιχνευτές κίνησης Pet.

Τα Pet Radar είναι ιδανικά για χώρους που έχουμε ένα κατοικίδιο. Σε αυτή την περίπτωση όταν ο συναγερμός είναι οπλισμένος, τα radar ανιχνεύουν την κίνηση στο χώρο από κάποια κιλά και πάνω χωρίς να αντιλαμβάνονται το κατοικίδιο που κυκλοφορεί ελεύθερα στο χώρο με αποτέλεσμα να μην εμποδίζεται η ορθή λειτουργία του συστήματος.

Γ. Το πληκτρολόγιο.

Το πληκτρολόγιο ή αλλιώς «πίνακας ελέγχου» είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του χρήστη και του συστήματος. Από εκεί μπορεί ο χρήστης να ελέγξει τις ρυθμίσεις και τη λειτουργία του συστήματος. Η θέση που τοποθετείται συνήθως είναι δίπλα από την κύρια είσοδο του χώρου ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση στον χρήστη για να μπορεί να οπλίζει ή αφοπλίζει το σύστημα.

Μέσω του πληκτρολογίου γίνεται και ο αρχικός προγραμματισμός του συστήματος από τον εξειδικευμένο τεχνικό που ανέλαβε την εγκατάσταση του συναγερμού. Ο πίνακας ελέγχου μας δίνει επίσης όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ορθή λειτουργία του συστήματος. Επίσης δύναται να μας παρέχει πληροφορίες ιστορικού όπως π.χ. την τελευταία φορά που «χτύπησε» ο συναγερμός, καθώς και ποιος αισθητήρας ενεργοποίησε η απενεργοποίησε τον συναγερμό (και σε ποιο χώρο). Τα πληκτρολόγια υπάρχουν σε διάφορα σχεδία και είδη ανάλογα τις λειτουργίες που προσφέρουν και ξεκινάνε από προσιτές τιμές.

Το πληκτρολόγιο
Η εξωτερική σειρήνα

Δ. Η εξωτερική σειρήνα.

Η εξωτερική σειρήνα είναι ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης ενός συστήματος συναγερμού. Να ειδοποιεί άμεσα τόσο τους κατοίκους ενός σπιτιού όσο και τους γείτονες σε μια ενδεχόμενη διάρρηξη.

Η σειρήνα τοποθετείται σε σημείο ώστε να είναι όσο πιο δυσπρόσιτη γίνεται η επαφή μαζί της. Η τροφοδοσία της γίνεται με καλώδιο προερχόμενο από την κεντρική μονάδα του συστήματος αλλά έχει και δική της αυτονομία με μπαταρία.

Η σειρήνα αποτελείται από ένα πλαστικό κουτί όπου ενδότερα περιβάλλεται και από ένα μεταλλικό περίβλημα καθιστών τας σχεδόν αδύνατη την εξουδετέρωση της σε περίπτωση διάρρηξης. Έχοντας κάνει το σωστό προγραμματισμό του συστήματος, η σειρήνα προστατεύεται επιπρόσθετα από έναν ειδικό διακόπτη (Tamper) ο οποίος ενεργοποιεί τον συναγερμό αμέσως μόλις παραβιαστεί το μεταλλικό περίβλημα που αναφέραμε προηγουμένως.

Τα είδη και τα σχέδια των εξωτερικών σειρήνων ποικίλουν. Υπάρχουν διάφορα σχέδια αλλά το σημαντικότερο χαρακτηριστικό τους είναι η ένταση που μπορούν να παρέχουν, η οποία συνήθως κυμαίνεται από 112db έως 120db και ο φάρος που αναβοσβήνει μαζί με την σειρήνα σε περίπτωση παραβίασης ώστε να κάνει αντιληπτό στους γύρω το γεγονός.

Ε. Η εσωτερική σειρήνα.

Η εσωτερική τοποθετείται εσωτερικά του χώρου ως εναλλακτική μέθοδος ειδοποίησης σε περίπτωση που εξουδετερωθεί η εξωτερική σειρήνα σε μία ενδεχόμενη διάρρηξη – παραβίαση του συστήματος. Είναι μικρότερη σε μέγεθος και αρκετά διακριτική. Συνήθως τοποθετείται κοντά σε κάποιο radar ή ιδανικά επάνω από την κεντρική μονάδα. Τα σχέδια της ποικίλουν και η ένταση τους φτάνει έως τα 120db. Τέλος, όπως και η εξωτερική σειρήνα η εσωτερική εφοδιάζεται με το ειδικό tamper ώστε να καθίσταται δύσκολη η παραβίαση τους.

Η εσωτερική σειρήνα
Η κεντρική μονάδα

Ζ Η κεντρική μονάδα.

Η κεντρική μονάδα αποτελεί την καρδιά ενός συστήματος συναγερμού. Τοποθετείται μέσα σε ειδικό μεταλλικό κουτί το οποίο μπορεί να κλειδώνει με κλειδί ανάλογα  τη μονάδα. Εκεί βρίσκονται οι μπαταρίες του συστήματος όπου παρέχουν μεγάλη αυτονομία στο σύστημα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος καθώς και η κεντρική πλακέτα.

Οι κεντρικές μονάδες ορίζουν τη λειτουργικότητα που θα έχει το σύστημα και χωρίζονται κυρίως με τις συνολικές ζώνες που μπορούν να υποστηρίξουν σε έναν χώρο. Επιπρόσθετα υπάρχουν διάφορα modules που μπορούν να ενσωματωθούν επάνω στη μονάδα όπως π.χ. το Kit διπλασιασμού ζωνών με το οποίο έχουμε τις διπλάσιες ζώνες χωρίς μεγάλο κόστος.

Η DC Security έχει πολύχρονη εμπειρία στις εγκαταστάσεις για συναγερμό σπιτιού και δραστηριοποιείται στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας από το 1996. Είναι σε θέση να παρέχει τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας διαθέτοντας ένα δυναμικό τεχνικό προσωπικό ικανό να εγκαταστήσει το σύστημα συναγερμού σας με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η περιπλοκότητα και συνεπώς η ακεραιότητα του.

Κέντρο λήψεως σημάτων

6 μήνες δωρεάν σύνδεση

Με κάθε τοποθέτηση συστήματος συναγερμού σας κάνουμε δώρο 6 μήνες σύνδεσης με κέντρο λήψης σημάτων, στο Βασικό ή στο Οικονομικό πακέτο.

Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;

Αφήστε μας το τηλέφωνο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.