Φώτα ασφαλείας

Σας καθοδηγούν με ασφάλεια ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Φωτίστε το δρόμο διαφυγής σας

Συμπληρωματικά με τα συστήματα ελέγχου, συναγερμού και αυτοματισμών, τα κτίρια δημόσιας χρήσης πρέπει να  περιέχουν και φωτισμό ασφαλείας (ο οποίος αποτελείται φώτα ασφαλείας). Σε περίπτωση ανάγκης, πέρα από την ειδοποίηση του συναγερμού, μπορεί να χρειαστούμε και έναν ασφαλή τρόπο διαφυγής εκτός του κτιρίου. Συχνό φαινόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η διακοπή της κύριας παροχής ρεύματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα πανικού τόσο του προσωπικού όσο και των ανθρώπων που βρίσκονται εκείνη την στιγμή στο χώρο.

Φώτα ασφαλείας

Κατηγορίες φωτισμού ασφαλείας

Ανάλογα με την παροχή ρεύματος και τον τρόπο λειτουργίας τους, τα φώτα ασφαλείας χωρίζονται σε κάποιες κατηγορίες. Η κάθε κατηγορία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και η χρήση της εξαρτάται από την εκάστοτε υλοποίηση.

  • Τα φώτα ασφαλείας μη συνεχούς λειτουργίας (non maintained), όπως μαρτυρά και η ονομασία τους, ενεργοποιούνται μόνο εφόσον υπάρξει διακοπή στην κύρια παροχή ρεύματος και συμπεριλαμβάνουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ένα κύκλωμα φόρτισης.
  • Τα φώτα ασφαλείας που ανήκουν στην κατηγορία συνεχούς λειτουργίας (maintained) είναι ενεργοποιημένα και κατά την διάρκεια που λειτουργεί η κύρια παροχή αλλά και όταν κοπεί. Χρησιμοποιούν την ίδια λάμπα και για τις δύο περιπτώσεις.
  • Τα φώτα σύνθετης λειτουργίας (sustained) είναι όμοια με εκείνα της συνεχούς εκτός από το γεγονός ότι χρησιμοποιούν δύο λάμπες αντί για μία. Είναι δηλαδή εξοπλισμένες με μια λάμπα που λειτουργεί με την κύρια παροχή και μια που ενεργοποιείται όταν αυτή κοπεί και το σύστημα τροφοδοτείται από την μπαταρία.
  • Τα εξαρτώμενα (slave) φώτα ασφαλείας δεν διαθέτουν μπαταρίας και στην περίπτωση διακοπής της κύριας παροχής, χρησιμοποιούν μια βοηθητική (πχ. Γεννήτρια ).

Χρήση των φώτων ασφαλείας

Βασικό πλεονέκτημα

Ο φωτισμός ασφαλείας μας διασφαλίζει την ομαλή εκκένωση του χώρου καθώς δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την παροχή ρεύματος. Περιλαμβάνει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ένα κύκλωμα φόρτισης για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και σε μη ομαλές συνθήκες. 

Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;

Αφήστε μας το τηλέφωνο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.