Πως να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα καμερών ασφαλείας σύμφωνα με τις ανάγκες σας;

//Πως να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα καμερών ασφαλείας σύμφωνα με τις ανάγκες σας;

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα καμερών ασφαλείας σύμφωνα με τις ανάγκες σας;

Υπάρχουν πολλές επιλογές όταν αφορά το σύστημα καμερών ασφαλείας που θα τοποθετήσετε και φυσικά το πιο θα επιλέξετε εξαρτάται από τις ανάγκες σας και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. 

Ο πρώτος παράγοντας επιλογής ονομάζεται Επιχειρησιακές Απαιτήσεις – Αυτό καθορίζει τον τύπο δραστηριότητας που επιθυμείτε να καταγράψετε. Για παράδειγμα αν αφορά την παρακολούθηση αντικειμένου, ανθρώπου, την αναγνώριση προσώπου ή περισσότερων λεπτομερειών. Επιπλέον η τοποθεσία, η οπτική απόσταση, οι ώρες και οι συνθήκες είναι αυτές που ορίζουν τις απαιτήσεις σας. 

Τι επόμενο βήμα επιλογής του κατάλληλου συστήματος καμερών είναι να βρείτε την κατάλληλη ανάλυση. Ο παρακάτω πίνακας παρέχει μια σύγκριση της ανάλυσης βίντεο των συστημάτων διαφόρων επιλογών. Συνήθως ο στόχος είναι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις σας χρησιμοποιώντας την φθηνότερη επιλογή που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας είτε αυτή είναι ένα σύστημα καμερών υψηλής ανάλυσης είτε πολλαπλές κάμερες χαμηλότερης ανάλυσης ή μία μίξη και των δύο. 

Φυσικά μία κάμερα Full HD των 5MP θα σας προσφέρει τρεις φορές περισσότερη πυκνότητα εικόνας ενώ μία κάμερα HD 720p 1MP είναι κατάλληλη για την παρατήρηση συγκεκριμένων αντικειμένων ή ανθρώπων σε μικρότερη απόσταση, όμως θα αποτύχει να κάνει αναγνώριση προσώπου σε απόσταση 5 μέτρων όπου μια Full HD κάμερα δεν θα έχει κανένα θέμα. 

Είναι σημαντικό να καθορίσουμε τα MP, την γωνία θέασης και την απόσταση που θέλουμε να καλύπτει το σύστημα μας. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη ώστε οι δυνατότητες του συστήματος καμερών που θα τοποθετήσουμε να καλύπτει τις ανάγκες μας. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ανάλυση και την πυκνότητα των pixel, το εύρος ζώνης, τον αποθηκευτικό χώρο και το κόστος. 

 

Για περισσότερες επικοινωνίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σχεδιάσουμε το ιδανικό σύστημα καμερών ασφαλείας μόνο για εσάς!

2019-10-23T12:48:35+02:00Οκτώβριος 23rd, 2019|Blog|