Ένα σύστημα ασφαλείας είναι πάντα εκεί για να κρατάει εσάς και την οικογένειά σας ασφαλή, μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει να ακούγεται εκείνος ο ήχος που σας προειδοποιεί πως η σειρήνα θα χτυπήσει στα επόμενα δευτερόλεπτα. Τι πρέπει να κάνετε; Αρχικά ακούγοντας αυτόν τον ήχο, αμέσως θα τρέξετε στον πίνακα ελέγχου, ώστε να προλάβετε να τον απενεργοποιήσετε πριν η σειρήνα λάβει δράση.

Από τον πίνακα ελέγχου, θα πάρετε πληροφορίες σχετικά με το τι δημιούργησε την ενεργοποίηση του συναγερμού κάνοντάς σας να δράσετε άμεσα. Αν είστε στο σπίτι μόνος σας ή με την οικογένειά σας, θα πρέπει να χαλαρώσετε αν ακούσετε τον προειδοποιητικό ήχο. Μη ξεχνάτε πως μπορεί να είναι αρκετοί οι λόγοι που προκάλεσαν την ενεργοποίηση του συστήματος.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες λύσεις για το τι μπορείτε να κάνετε όταν ο προειδοποιητικός ήχος αρχίσει να ηχεί ώστε να σιγουρευτείτε πως η οικογένειά σας παραμένει ασφαλής.

Ατυχήματα μπορούν να συμβούν

Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν ενεργοποίησε κατά λάθος τον συναγερμό. Πολλές φορές ανοίγουμε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες για να βγούμε έξω, χωρίς να απενεργοποιούμε τον συναγερμό. Αν και νομίζουμε ότι τον “κλείσαμε” αυτός χτυπάει. Έτσι λοιπόν δοκιμάστε να αφοπλίσετε τον συναγερμό αφού ελέγξετε για πιθανούς κινδύνους. Στη συνέχεια οπλίστε τον εκ νέου και ελέγξτε τον πίνακα ελέγχου.

Ελέγξτε για κινδύνους

Αν είστε σίγουρος πως δεν είστε εσείς υπεύθυνος για τον προειδοποιητικό ήχο του συναγερμού, θα πρέπει να ελέγξετε για πιθανές βλάβες. Δείξτε την απαραίτητη προσοχή και συγκεντρώστε την οικογένειά σας σε μία ασφαλή περιοχή του σπιτιού σας. Ελέγξτε για το αν πόρτες ή παράθυρα είναι ανοιχτά ή σπασμένα.

Αν παρατηρήσετε κάτι περίεργο καλέστε την αστυνομία ή απλά αφήστε τον συναγερμό να ηχήσει ενεργοποιώντας και τη σειρήνα. Πολλά από τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας ειδοποιούν και το κέντρο του παρόχου ασφαλείας ο οποίος θα αναλάβει να ενημερώσει άμεσα τις αρχές.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δε συμβαίνει, θα πρέπει να ελέγξετε τους ανιχνευτές καπνού.

Μπαταρίες

Μερικά συστήματα ασφαλείας θα ηχήσουν με έναν επαναλαμβανόμενο ήχο στην περίπτωση που η ενέργεια των μπαταριών έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα. Αυτός ο τύπος των μπαταριών αντέχει περίπου από 2-4 χρόνια. Χωρίς μία “δυνατή” μπαταρία, μπορεί να ρισκάρετε το να μπει κάποιος στο σπίτι σας χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Φυλάξτε κάπου τις οδηγίες του συναγερμού για να μπορέσετε να δείτε τι είδους μπαταρίες “φοράει” το σύστημα ασφαλείας που διαθέτετε.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει

Αφού εξετάσετε για πιθανούς κινδύνους, κάποιο “ατύχημα” ή για “πεσμένες” μπαταρίες και δείτε πως ο ήχος δεν σταματάει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία τεχνικό για να ελέγξει το σύστημά σας. Η DC Security διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που έχει προκύψει στο συναγερμό σας.