Η σωστή τοποθέτηση των καμερών ασφαλείας στο σπίτι μας είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εμείς σας παραθέτουμε ορισμένα κριτήρια για αποτελεσματική τοποθέτηση των καμερών ασφαλείας.

Κάμερες ασφαλείας σε πόρτες και παράθυρα

Οι κάμερες ασφαλείας καλό είναι να τοποθετούνται στην μπροστινή πόρτα, στην πίσω πόρτα και τα παράθυρα του πρώτου πατώματος. Οι κάμερες τοποθετούνται πάνω από τα παράθυρα και τις πόρτες και έξω από το σπίτι κοιτάζοντας προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο η κάμερα μπορεί να δει τον χώρο έξω από την πόρτα και λίγο μέσα από αυτήν, μόλις ανοίξει για να μπει κάποιος στο σπίτι. Οι εξωτερικές κάμερες έχουν “όραση νυκτός” και είναι αδιάβροχες. Κάποιες μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στο σπίτι κοντά σε κάποιο παράθυρο, για να μπορούν να δουν και τον εξωτερικό χώρο.

Οι κάμερες βλέπουν τα πάντα και εστιάζουν

Το εύρος της κάμερας καθορίζει και το σημείο που θα την τοποθετήσουμε. Για παράδειγμα, οι κάμερες με εύρος από 45 έως 75 μοίρες είναι κατάλληλες για την παρακολούθηση μίας πόρτας ή ενός γκαράζ. Οι κάμερες με μεγαλύτερο εύρος από 75 έως και 180 μοίρες μας επιτρέπουν την παρακολούθηση ενός δωματίου για παράδειγμα.

Οι κάμερες θα πρέπει να εστιάζουν σε πολύτιμα αντικείμενα

Αν μέσα στο σπίτι σας υπάρχει ένας χώρος στον οποίο έχετε πολύτιμα αντικείμενα, καλό θα είναι να τον παρακολουθείτε διαρκώς με μία ή παραπάνω κάμερες. Αν τυχόν υπάρξει μία παραβίαση, η καταγραφή της κάμερας ασφαλείας, θα μπορούσε να βοηθήσει για να δείτε ποιος ακριβώς ήταν ο διαρρήκτης ώστε να βοηθήσετε τις αρχές να φτάσουν στον εντοπισμό του.

Οι κάμερες δεν θα πρέπει να είναι τοποθετημένες χαμηλά

Είναι σημαντικό οι κάμερες να βρίσκονται σε ένα σημείο, στο οποίο δεν θα μπορεί κάποιος να τις προσεγγίσει. Εάν κάποιος διαρρήκτης θελήσει να μπει στο σπίτι σας, θα εξετάσει αρχικά το αν μπορεί να εξουδετερώσει τις κάμερες, καλύπτοντάς τες ή καταστρέφοντάς τες. Άρα οι κάμερες θα πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία που δεν είναι “προσβάσιμες” εύκολα προσφέροντας όμως παράλληλα το καλύτερο δυνατό οπτικό αποτέλεσμα.

Οι κάμερες θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με το υπόλοιπο σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας

Φυσικά, αν στο σπίτι διαθέτετε ένα σύστημα ασφαλείας, καλό είναι να συνδέσετε τις κάμερες ασφαλείας σε αυτό ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους. Φυσικά, ένα αποδοτικότερο σύστημα ασφαλείας, προστατεύει καλύτερα το σπίτι σας από τυχόν ανεπιθύμητους επισκέπτες.