Αν και οι εγκληματίες και οι δραστηριότητές τους αυξάνονται ραγδαία είναι αυτονόητο πως πέρα από κάποιο σύστημα προστασίας (π.χ. συναγερμός CCTV κ.α.) υπάρχουν και κάποια “πρακτικά κόλπα” τα οποία θα σας λύσουν τα χέρια ως προς την προστασία των προσωπικών σας και πολύτιμων αντικειμένων όπως είναι τα κοσμήματα και τα χρήματά σας.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

  1. Αεραγωγός… εκτός λειτουργίας: Σίγουρα δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε πως ένας αεραγωγός θα μπορούσε να αποτελέσει μία κρυψώνα. Και όμως είναι μία εξαιρετική λύση.                    Τοποθετώντας έναν ψεύτικο αεραγωγό ψηλά στον τοίχο μπορείτε να φτιάξετε έναν χώρο εντός του που να μπορείτε να τοποθετείτε τα σημαντικά σας αντικείμενα.
  2. Βιβλία: Εάν είστε “βιβλιοφάγος” σίγουρα μπορείτε να κάνετε έναν εξαιρετικό συνδυασμό της αγαπημένης σας δραστηριότητας με την ασφάλεια των προσωπικών σας αντικειμένων. Εάν έχετε βιβλία που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, σας έχουμε μία έξυπνη λύση. Κόψτε τις σελίδες φτιάχνοντας ένα κουτί όπου εκεί θα τοποθετήσετε τα χρήματα ή ό,τι εσείς θεωρείτε πολύτιμο. Αφού κλείσετε το αυτοσχέδιο κουτί – βιβλίο τοποθετείστε το στην βιβλιοθήκη σας μαζί με την υπόλοιπη έντυπη συλλογή σας.
  3. Παπούτσια: Μία εξαιρετική λύση για την προστασία των προσωπικών σας αντικειμένων είναι τα παπούτσια σας. Κρύψτε στα παπούτσια σας σημαντικά αντικείμενα και τοποθετείστε τα στο κουτί τους μέσα στην ντουλάπα.
  4. Κάλτσες: Τέλειος συνδυασμός με την λύση στο No 3. Βάλτε αντικείμενα μέσα στις κάλτσες και τοποθετείστε τες μέσα σε ένα συρτάρι σαν ζευγάρι ή μέσα στα παπούτσια που θα βάλετε μέσα σε κάποια ντουλάπα.
  5. Υδρόγειος σφαίρα: Αν αγαπάτε την γεωγραφία και έχετε μία υδρόγειο σφαίρα στο σπίτι σας σίγουρα θα σας χρειαστεί σαν κρυψώνα. Αν η υδρόγειος αποσυναρμολογείται από τον πλαϊνό άξονα, μπορείτε να κρύψετε σε αυτήν κάποια πολύτιμα αντικείμενα και φυσικά κανείς δεν θα υποψιαστεί τον θησαυρό μιας υδρογείου.
  6. Πίνακες: Αν το μεράκι σας είναι η διακόσμηση και η καλαισθησία του προσωπικού σας χώρου τότε οι πίνακες που έχετε στους τοίχους ίσως σας λύσουν τα χέρια. Μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω τους κλειδιά και άλλα αντικείμενα ώστε να μην κινήσετε υποψίες. Φυσικά, είναι μία αρκετά γνωστή μέθοδος αλλά, πιάνει.
  7. Τρόφιμα: Στην περίπτωση που έχετε σπίτι σας ξηρούς καρπούς όπως καλαμπόκι κ.α. μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σαν μία πολύ καλή μέθοδο κάλυψης απέναντι στους επίδοξους διαρρήκτες. Γεμίστε βαζάκια (κατά προτίμηση μη διάφανα) με ξηρούς καρπούς και βάλτε μέσα κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.