Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα έχει μία μακρά ιστορία πολλών εκατομμυρίων ετών η οποία φτάνει έως και σήμερα. Είναι στο ένστικτό μας να θέλουμε να έχουμε ένα ζώο ως κατοικίδιο πλέον και δεν είναι τυχαίο που η σχέση του ανθρώπου με τη φύση είναι ιδιαίτερη.

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο “διάσημα” κατοικίδια είναι ο σκύλος. Πρόκειται για ένα ζώο πολύ φιλικό προς τον άνθρωπο το οποίο έχει και την ιδιότητα του “προστάτη”. Στις μέρες μας έχουμε ορισμένες “ράτσες” οι οποίες φημίζονται για τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά τους. Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τις καλύτερες ράτσες σκύλων, κατάλληλες για τη φύλαξη των προσωπικών σας χώρων.

1.

Doberman Pinscher: Πρόκειται για πολύ έξυπνα σκυλιά τα οποία μπορούν να κινηθούν πολύ γρήγορα προς τον θύτη και να τον ακινητοποιήσουν. Προτείνονται για χώρους με μεγάλη έκταση αφού ως σκυλιά έχουν απίστευτη ενέργεια, οπότε ο εγκλωβισμός τους δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.   

2.

Rottweiler: Είναι αρκετά παρεξηγημένα σκυλιά αφού έχουν τη φήμη της επιθετικής ράτσας. Αυτό ισχύει όταν έχουν να κάνουν με άτομα που δεν γνωρίζουν. Αυτό τα κάνει και εξαιρετικούς φύλακες. Είναι πιστά σκυλιά και αγαπούν την οικογένεια.

3.

Staffordshire Terrier: Σκυλιά που απαιτούν σωστή εκπαίδευση από νεαρή ηλικία λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους. Πρόκειται για σκυλιά με επιθετική φυσιογνωμία και παράλληλα πίστη και αγάπη προς τα μέλη της οικογένειας.

4.

Kuvasz: Πρόκειται για μία ράτσα που λατρεύει και δένεται με τον εκάστοτε χώρο που ζει. Δεν είναι τόσο εξοικειωμένα με τους ξένους αλλά τρελαίνονται για την αγάπη της οικογένειάς τους.

5.

German Shepherd: Είναι μία κυρίαρχη ράτσα με ισχυρή προσωπικότητα. Είναι πανέξυπνα και είναι από τις επιλογές της αστυνομίας. Ανήκουν στις πιο ευφυείς ράτσες με βασικό προσόν το ότι γνωρίζουν πότε θα επέμβουν κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα ψύχραιμα.

6.

Puli: Ράτσα με απίστευτη ενέργεια. Είναι μόνιμα σε εγρήγορση και με το που παρατηρήσουν κάτι που δεν έχουν συνηθίσει γαβγίζουν. Προτείνονται για οικογένειες και άτομα που είναι δραστήρια αφού τους αρέσει να εκτονώνουν την αστείρευτη ενέργειά τους στη φύση.

7.

Βέλγικος ποιμενικός Grenendal: Το μαύρο του χρώμα έχει την ιδιότητα να τρομάζει τους επίδοξους διαρρήκτες. Προσφέρονται για την φύλαξη τεράστιων εκτάσεων και αγαπούν υπερβολικά την οικογένεια. Ενδείκνυνται επίσης και για οικογένειες με μικρά παιδιά, στα οποία έχουν αδυναμία.

Είδαμε 7 ράτσες σκύλων οι οποίες είναι αποτελεσματικές στο να προφυλάξουν οποιονδήποτε χώρο και ειδικά το σπίτι σας. Ασχέτων εάν έχετε συναγερμό ή κάποιο άλλο σύστημα ασφαλείας, ένας σκύλος εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες θα ανεβάσει το επίπεδο της συνολικής ασφάλειας του σπιτιού σας ενώ εσείς θα έχετε αποκτήσει και έναν εκπληκτικό νέο φίλο.