9 Συμβουλές ασφαλείας για το αυτοκίνητό σας

//9 Συμβουλές ασφαλείας για το αυτοκίνητό σας

9 Συμβουλές ασφαλείας για το αυτοκίνητό σας

Πολλοί από εμάς, χρησιμοποιούμε καθημερινά το αυτοκίνητό μας για όλες μας τις μετακινήσεις (εργασία, σουπερμάρκετ, γυμναστήριο κλπ) γεγονός που το καθιστά ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Όπως θα προστατεύαμε και το σπίτι μας με την αγορά και εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού, έτσι ασφαλίζουμε το αυτοκίνητο μας σε περίπτωση κάποιο ατυχήματος. Θα πρέπει όμως να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας από κλοπή, ακολουθώντας 8 απλές συμβουλές :

i) Κλειδώνουμε πάντα όλες τις πόρτες. Μπορεί να μην μας φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό όταν απλά πεταγόμαστε μέχρι το περίπτερο αλλά μπορεί σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα κάποιος επίδοξος κλέφτης να μπεί μέσα στο αυτοκίνητο.  Με το να αφιερώσουμε 5 δευτερόλεπτα και να κλειδώσουμε τις πόρτες του αυτοκινήτου μας , μπορεί να γλυτώσουμε πολλές μέρες/βδομάδες αγωνίας, και γραφειοκρατίας .

ii) Δεν αφήνουμε ποτέ το αυτοκίνητο μας χωρίς επίβλεψη όταν αυτό είναι σε λειτουργία. Αν έχουμε αφήσει τα κλειδιά πάνω στη μίζα με την μηχανή να τρέχει, έιναι σαν να προσκαλούμε κάποιον επίδοξο κλέφτη στο αυτοκίνητο μας.

iii) Παρκάρουμε όσο μπορούμε σε καλά φωτισμένες περιοχές. Το παρκάρισμα σε αυτές τις περιοχές είναι καλύτερο τόσο για το αυτοκίνητο μας όσο και για την προσωπική μας ασφάλεια. Ο καλός φωτισμός μιας περιοχής απεγκαρδιώνει τους επίδοξους κλέφτες αφού μπορούμε εύκολα νε τους εντοπίσουμε και να τους αναγνωρίσουμε.

iv) Εάν παρκάρουμε έξω από το σπίτι μας, μπορούμε να εγκαταστήσουμε φώτα που ενεργοποιούνται με την κίνηση αλλά και ένα σύστημα καμερών ασφαλείας (cctv) για να αποτρέψουμε τυχόν κλοπές.

v) Κλείνουμε καλά τα παράθυρα και εάν έχουμε κάμπριο αυτοκίνητο και την οροφή μας. Ακόμα και ένα εκατοστό ανοικτού παραθύρου είναι αρκετό για έναν κλεφτη. Εάν μας ενοχλεί η ζέστη που συσσωρεύεται μέσα στο αυτοκίνητο μπορούμε να εγκαταστήσουμε εσωτερικά σκίαστρα ή να προβούμε στην αγορά φιμέ μεμβρανών.

vi) Δεν αφήνουμε αντικείμενα αξίας στο αυτοκίνητο. Φεύγοντας από το αυτοκίνητο, φροντίζουμε να μην φαίνονται τσάντες,gps, φορτιστές,cd player και κινητά. Μπορούμε να τα κρύψουμε είτε στο ντουλαπάκι του οδηγού είτε στο πορτ μπαγκάζ μας.

vii) Ενισχύουμε την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας με αντικλεπτικές συσκευές. Πέρα από την εγκατάσταση ενός συναγερμού αυτοκινήτου μπορούμε να προμηθευτούμε και να εγκαταστήσουμε μπάρες κλειδώματος τιμωνιού αλλά και ολόκληρα συστήματα που κλειδώνουν την μίζα ή την παροχή καυσίμου στο αυτοκίνητο μας, μειώνοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητες κλοπής.

viii) Εγκατάσταση συστήματος εντόπισμού. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα κι αν κάποιος κλέψει το αυτοκίνητό μας μπορούμε να βοηθήσουμε την αστυνομία στον εντοπισμό του και να αυξήσουμε τις πιθανότητες γρήγορης εύρεσης και ανάκτησης του οχήματός μας.

ix) Εάν είμαστε στη διαδικασία αγοράς νέου αυτοκινήτου, καλό θα ήταν να προτιμήσουμε τα οχήματα που διαθέτουν την τεχνολογία smart key. Το κλειδί αυτό περιέχει ειδικά υπολογιστικά chips τα οποία δεν μπορούν να αντιγραφούν  και είναι μοναδικό για κάθε αυτοκίνητο.

2017-05-18T09:28:59+02:00Μάιος 18th, 2017|Blog|