Γιατί δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα διαρρήκτη;

//Γιατί δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα διαρρήκτη;

Γιατί δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα διαρρήκτη;

Μία εισβολή στο σπίτι σας είναι ένα αρκετά άσχημο γεγονός. Δε χρειάζεται επίσης να βάλετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Είναι κακή ιδέα να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε ένα διαρρήκτη αφού δε γνωρίζετε αν είναι οπλισμένος ή όχι. Προσπαθείστε πάντα να πάρετε την πιο σωστή και ασφαλή απόφαση. Προστατέψτε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας αποφεύγοντας τη συμπλοκή σας με τον εισβολέα.

Εμείς θα σας παραθέσουμε ορισμένες συμβουλές για να μείνετε ασφαλής όταν κάποιος μπει στο σπίτι σας.

Μείνετε ήσυχοι και εκτιμήστε την κατάσταση

Μην τραβήξετε την προσοχή και προσπαθήστε να μείνετε ήσυχοι. Δείτε αν μπορείτε να εξακριβώσετε τον ακριβή αριθμό των εισβολέων που έχουν μπει στο σπίτι σας καθώς και τον χώρο στον οποίο βρίσκονται. Το καλύτερο σχέδιο είναι να βρείτε μία ασφαλή διαδρομή για να βγείτε από το σπίτι!

Βρείτε όλους τους πιθανούς τρόπους εκκένωσης

Αν μπορείτε να δραπετεύσετε με ασφάλεια, κάντε το. Φτιάξτε ένα σχέδιο για το πώς θα καταφέρετε να εγκαταλείψετε το σπίτι με ασφάλεια σε περίπτωση κάποιας διάρρηξης. Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε το πού βρίσκονται οι εισβολείς και αποδράστε από ένα παράθυρο ή από μία πόρτα που βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτούς.

Παραμείνετε σε ένα δωμάτιο ασφαλείας

Αν δεν μπορείτε να εκκενώσετε το σπίτι σας με ασφάλεια, τότε μπείτε σε ένα δωμάτιο, κλειδώστε την πόρτα και παραμείνετε εκεί. Τοποθετείστε αντικείμενα πίσω από την πόρτα ώστε αν οι εισβολείς καταφέρουν να την ξεκλειδώσουν, να μη μπορέσουν να μπουν στο δωμάτιο.

Καλέστε την αστυνομία

Καλέστε την αστυνομία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα κινητό τηλέφωνο μαζί σας ώστε να καταφέρετε μέσα από το δωμάτιο ασφαλείας ή αφού έχετε αποδράσει από το σπίτι να καλέσετε τις αρχές. Το σύστημα ασφαλείας μπορεί να αναλάβει να καλέσει την αστυνομία σε περίπτωση μίας διάρρηξης.

Αν έρθετε όμως πρόσωπο με πρόσωπο με ένα ληστή ακολουθήστε τα παρακάτω:

Προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε μαζί του

Αφήστε τον διαρρήκτη ή τους διαρρήκτες να πάρουν όποια αντικείμενα θέλουν. Όσο πιο σύντομα πάρουν αυτά που θέλουν, τόσο πιο σύντομα θα φύγουν από το σπίτι σας. Ποτέ μην προσπαθήσετε να σταματήσετε ένα διαρρήκτη αφού μπορεί να αντιδράσει άτσαλα πάνω στον πανικό.

Αντισταθείτε μόνο αν δεχτείτε επίθεση

Δε χρειάζεται να επιτεθείτε πρώτος για να ακινητοποιήσετε τον δράστη. Μείνετε όσο πιο μακριά του γίνεται. Επιτεθείτε μόνο όταν δεχτείτε επίθεση.

2018-03-26T11:45:37+02:00Μάρτιος 26th, 2018|Blog|