Τι αντικείμενα θέλει ένας διαρρήκτης μέσα από ένα σπίτι;

//Τι αντικείμενα θέλει ένας διαρρήκτης μέσα από ένα σπίτι;

Τι αντικείμενα θέλει ένας διαρρήκτης μέσα από ένα σπίτι;

Το σπίτι μας είναι ένα θησαυροφυλάκειο πολύτιμων αντικειμένων και προσωπικών αγαθών. Ένα τέλειο μέρος για κάθε διαρρήκτη. Ο σκοπός τους είναι να εισβάλουν στο χώρο και να βουτήξουν όλα τα αντικείμενα αξίας για να τα μεταπωλήσουν στην μαύρη αγορά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προμηθεύονται κάποιο χρηματοκιβώτιο και τοποθετούν τα πολύτιμα αγαθά τους σε συρτάρια και μπιζουτιέρες, σε σημεία δηλαδή που θα ψάξουν αμέσως οι διαρρήκτες.

Μην περιμένετε να γίνετε θύματα διάρρηξης για να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Εγκαταστείτε άμεσα ένα σύστημα συναγερμού και ακολουθήστε τις συμβουλές της DC Security για να προστατεύσετε αποτελεσματικά την περιουσία σας.

Μετρητά

Το πρώτο που ψάχνει ένας ληστής μέσα σε ένα σπίτι είναι τα μετρητά. Ότι αντικείμενο και αν κλέψει, σκοπεύει να το πουλήσει για να πάρει μετρητά οπότε τον εξυπηρετεί ιδιαίτερα να τα βρει έτοιμα.

Τα μετρητά είναι εύκολα στην μεταφορά και δεν ανιχνεύονται. Το καλύτερο μέρος για να κρύψετε τα χρήματα σας είναι η τράπεζα. Μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στο σπίτι σας προσπαθώντας να τα κρύψετε σε συρτάρια και ντουλάπες.

Τσάντες και πορτοφόλια

Αφού τα μετρητά είναι το πρώτο πράγματα που ψάχνει ένας διαρρήκτης τότε είναι πολύ φυσιολογικό το αμέσως επόμενο να είναι οι τσάντες και τα πορτοφόλια. Συνήθως αφήνουμε αυτά τα αντικείμενα κοντά στην πόρτα μας και πιθανότατα να έχουμε και μετρητά μέσα.

Ένα πορτοφόλι μπορεί να περιέχει πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες καθώς και την ταυτότητα σας που θα δώσει επιπρόσθετες πληροφορίες στους κακοποιούς.

Χρυσαφικά

Ένα άλλο αγαπημένο αντικείμενο κάθε διαρρήκτη είναι τα χρυσαφικά καθώς έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία. Το ασήμι, ο χρυσός και οι πολύτιμες πέτρες είναι άκρως εμπορεύσιμα και οι διαρρήκτες μπορούν να τα πουλήσουν με μεγάλη ευκολία. Αποφύγετε να κρύβετε τα χρυσαφικά σας σε ντουλάπες, συρτάρια και μπιζουτιέρες και προτιμήστε να τα φυλάξετε σε μια τραπεζική θυρίδα.

Ηλεκτρονικά

Μια άλλη κατηγορία με υψηλή εμπορευσιμότητα είναι τα ηλεκτρονικά είδη. Φορητοί υπολογιστές, tablets, smartphones, κονσόλες παιχνιδιών και αντίστοιχες συσκευές θα προσφέρουν αρκετά χρήματα σε έναν διαρρήκτη.

Φροντίστε να κρατήσετε μια λίστα με όλα τα serial numbers των συσκευών σας για να μπορέσετε να τα αναζητήσετε ευκολότερα σε περίπτωση κλοπής.

Προσωπικά έγγραφα

Το δυσκολότερο πράγμα προς αντικατάσταση είναι τα προσωπικά σας στοιχεία. Οι διαρρήκτες μπορούν να κλέψουν την ταυτότητα σας, τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σας, πιστοποιητικά και άλλα δημόσια έγγραφα που κρατάτε στο σπίτι σας.

Καλό είναι τα έγγραφα αυτά να τα έχετε αποθηκευμένα και κλειδωμένα σε ένα ασφαλές σημείο μέσα στο σπίτι σας.

 

Οι διαρρήκτες δεν έχουν πολύ χρόνο στην διάθεση τους για να ψάξουν εξονυχιστικά το σπίτι σας. Είναι διατεθειμένοι να βουτήξουν ότι βρουν μπροστά τους αν θεωρήσουν πως έχει κάποια αξία. Ο σιγουρότερος τρόπος για να αποτρέψετε και να εμποδίσετε μια διάρρηξη είναι η εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας και η αποθήκευση των πολύτιμων αντικειμένων σας σε ένα ασφαλές και κλειδωμένο χώρο.

2017-09-28T09:39:45+02:00Σεπτέμβριος 28th, 2017|Blog|