Όταν μετακομίσετε σε ένα καινούργιο σπίτι, είναι πολλά διαφορετικά πράγματα τα οποία πρέπει να φροντίσετε. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι η ασφάλεια. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα.

Επιθεωρήστε την αυλή

Ξεκινήστε επιθεωρώντας την αυλή και τη γειτονιά. Απεριποίητα σπίτι είναι πόλος έλξης διαρρηκτών. Θα πρέπει να εξετάσετε το αν υπάρχουν δέντρα κοντά στο σπίτι σας που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν κρυψώνες. Το ίδιο ισχύει και για τους θάμνους. Επιπλέον, εξετάστε για το αν υπάρχει πιθανότητα το σπίτι να πλημμυρίσει μετά από κάποια βροχόπτωση. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε φώτα στην αυλή σας για καλύτερη ορατότητα τις βραδινές ώρες και αποφυγή πιθανών ανεπιθύμητων επισκέψεων.

Επιθεωρήστε το σπίτι

Εξετάστε για το αν υπάρχουν στο σπίτι σας πιθανά σημεία εισόδου όπου κάποιος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Είναι σημαντικό οι πόρτες να κλειδώνουν σωστά. Καλό θα είναι να αλλάξετε τις κλειδαριές και παράλληλα θα πρέπει να δείτε για το αν οι πόρτες είναι φτιαγμένες από κάποιο ανθεκτικό υλικό όπως για παράδειγμα κάποιο μέταλλο.

Καθιερώστε σωστές συνήθειες

Με τον όρο αυτό εννοούμε πως θα πρέπει να είστε σίγουρος πως κλειδώνετε σωστά τις πόρτες του σπιτιού σας και του γκαράζ. Δεν συστήνεται το να κρύβετε ένα κλειδί έξω από το σπίτι σας. Δώστε ένα αντικλείδι μόνο σε ανθρώπους που εμπιστεύεστε υπερβολικά.

Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας

Ένα σύστημα ασφαλείας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να είστε σίγουροι πως το σπίτι σας προστατεύεται αφού μπορείτε εύκολα να παρακολουθήσετε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας. Οι κάμερες ασφαλείας και οι ανιχνευτές κίνησης εντοπίζουν άμεσα κάποια ασυνήθιστη συμπεριφορά. Μπορείτε επίσης να έχετε σύνδεση με κάποιο κέντρο λήψης σημάτων, το οποίο θα ενημερώνεται από το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας για κάθε τι ύποπτο.

Συντηρήστε το σπίτι σας και την αυλή σας

Συνεχίστε να διατηρείτε σε καλή κατάσταση το σπίτι σας και την αυλή του ακόμα και μετά την μετακόμισή σας. Σιγουρευτείτε πως η αυλή είναι σε καλή κατάσταση και η βλάστηση περιποιημένη. Αν υπάρχει κάποιος φράκτης, σιγουρευτείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Μία καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε αγκαθωτούς θάμνους γύρω από τα παράθυρά σας. Έχετε κατά νου να εξετάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το εσωτερικό του σπιτιού σας και την ποιότητα των πορτών και των παραθύρων ώστε να μείνετε ασφαλείς από τυχόν εισβολείς.