Πότε πρέπει να αλλάξουμε τις κλειδαριές

//Πότε πρέπει να αλλάξουμε τις κλειδαριές

Πότε πρέπει να αλλάξουμε τις κλειδαριές

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να προστατεύσουμε το σπίτι μας και την οικογένειά μας είναι να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα συναγερμού. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αμελούμε την αλλαγή των κλειδαριών του σπιτιού μας.

Συνήθως, λίγοι άνθρωποι προβληματίζονται για το πότε πρέπει να αλλάξουν ή να αναβαθμίσουν τις κλειδαριές του σπιτιού τους.

Σε αντίθεση με τις μπαταρίες ενός συστήματος συναγερμού, οι κλειδαριές δεν χρειάζονται αλλαγή ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά κυρίως όταν συμβεί τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα :

  • Μετακόμιση – μετακομίζοντας σε ένα καινούριο σπίτι, μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε και τις κλειδαριές του. Μπορεί οι προηγούμενοι ένοικοι να έχουν κρατήσει κάποιο κλειδί είτε κατά λάθος είτε εξ ’επίτηδες παρόλο που υποχρεούνται βάσει νόμου να επιστρέψουν όλα τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη. Μπορεί επίσης να έχουν βγάλει κλειδιά σε κάποιον φίλο τους, συγγενή ή συνάδελφο από τη δουλειά ή ακόμα και στον γείτονα. Αλλάζοντας τις κλειδαριές εξασφαλίζουμε πως μονάχα εμείς έχουμε τα κλειδιά και εύκολη πρόσβαση στο νέο μας σπίτι.
  • Χάσαμε τα κλειδιά μας – σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των κλειδιών μας πρέπει άμεσα να αντικαταστήσουμε τις κλειδαριές μας. Εάν χάσαμε τα κλειδιά μας σε μια άλλη πόλη, είναι απίθανο κάποιος να βρει την κλειδαριά που τους ταιριάζει. Παρόλα αυτά, αν χάσαμε τα κλειδιά μας μαζί με ένα τσαντάκι/τσάντα, πιθανόν κάποιο πορτοφόλι ή κάποιο έγγραφο που υπήρχε στην τσάντα, να μαρτυρήσει την διεύθυνσή μας. Δεν γνωρίζουμε σε ποιον θα καταλήξουν αυτές οι πληροφορίες. Ακόμα κι αν κάποιος μας επιστρέψει τα χαμένα μας αντικείμενα, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως δεν έχει κρατήσει αντίγραφα των κλειδιών.
  • Διάρρηξη – εάν το σπίτι μας παραβιάστηκε είναι πιθανό οι διαρρήκτες να έκλεψαν τα δεύτερα κλειδιά που είχαμε κρύψει στο τελευταίο συρτάρι της κουζίνας. Πιθανότατα θα έχουνε προκαλέσει σημαντική ζημιά στις κλειδαριές μας, γεγονός που μας αφήνει εκτεθειμένους σε μια μελλοντική διάρρηξη. Έτσι αμέσως αφού καλέσουμε την αστυνομία για να αναφέρουμε το γεγονός, καλό θα ήταν να φωνάξουμε κι έναν κλειδαρά. Εάν δεν διαθέτετε κάποιο συναγερμό ή κάποιο σύστημα καμερών ασφαλείας τότε σκεφτείτε σοβαρά να εγκαταστήσετε ένα.
  • Διαζύγιο – το τέλος ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό. Ένας φορτισμένος συναισθηματικά άνθρωπος μπορεί να γίνει απρόβλεπτος και ασταθής. Για να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας αλλάζουμε τις κλειδαριές του σπιτιού μας άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για περιπτώσεις συγκατοίκησης με έναν φίλο.
2017-06-01T09:18:04+02:00Ιούνιος 1st, 2017|Blog|