5 πράγματα που μπορείτε να αυτοματοποιήσετε στο σπίτι σας

//5 πράγματα που μπορείτε να αυτοματοποιήσετε στο σπίτι σας

5 πράγματα που μπορείτε να αυτοματοποιήσετε στο σπίτι σας

Πολλά είναι τα πράγματα μέσα στο σπίτι σας που μπορούν να αναβαθμιστούν και να χρησιμοποιηθούν με τον αυτοματισμό σπιτιού καθώς και με σύστημα ασφαλείας σας. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικές ιδέες για να απλοποιήσετε τη ζωή σας στο σπίτι με τους αυτοματισμούς.

Φώτα

Αναβαθμίζοντας σε έξυπνα φώτα θα διαπιστώσετε πως είναι μία τόσο εύκολη διαδικασία όσο η αλλαγή μίας απλής λάμπας και η αντικατάστασή της με μία έξυπνη. Η αλλαγή αυτή θα σας επιτρέψει να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του φωτισμού στο σπίτι μέσα από το smartphone σας. Μπορείτε να προγραμματίσετε τα φώτα, να τα ανάψετε ή να τα σβήσετε ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε πολύπλοκους σχεδιασμούς φωτισμού.

Ηλεκτρικές συσκευές

Πολλές ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να αναβαθμιστούν για να δουλέψουν με τους αυτοματισμούς του σπιτιού. Μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στο φούρνο που να του λέτε να κάνει προθέρμανση. Τα ψυγεία μπορούν να καταγράψουν το τι υπάρχει μέσα τους και να σας το δείξουν με μία εικόνα. Δε θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ξανά για το αν θέλετε περισσότερο γάλα για παράδειγμα. Μερικά ψυγεία προτείνουν και συνταγές ανάλογα με τα υλικά που υπάρχουν στο εσωτερικό. Η αυτοματοποίηση των ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι μπορούν να σας γλιτώσουν αρκετό χρόνο.

Θερμοστάτες

Ελέγξτε τη θέρμανση και τη ψύξη στο σπίτι με το smartphone. Μπορείτε πριν γυρίσετε σπίτι να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση ή τη ψύξη αντίστοιχα για να βρείτε την κατάλληλη θερμοκρασία όταν επιστρέψετε σε αυτό.

Ψεκαστήρες

Η άνοιξη έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της. Καιρός να αρχίσετε να ταΐζετε το γκαζόν σας. Ένας έξυπνος ψεκαστήρας μπορεί να σας βοηθήσει να γλιτώσετε κάποια χρήματα και να συντηρήσετε το νερό χρησιμοποιώντας live δεδομένα του καιρού ώστε να καθορίσετε το πότε οι ψεκαστήρες χρειάζεται να ενεργοποιηθούν.

Τροφοδότες κατοικίδιων ζώων

Ήδη έχετε να κάνετε πολλά το πρωί. Ετοιμάζετε τα παιδιά για το σχολείο και φεύγετε για τη δουλειά. Πλέον δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τα κατοικίδιά σας. Με έναν αυτοματοποιημένο τροφοδότη, μπορείτε να τοποθετήσετε φαγητό το οποίο θα διανέμεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα καθορίζεται από την ηλικία του ζώου, το βάρος του και τις συνήθειές του. Επίσης ο αυτοματοποιημένος τροφοδότης μπορεί να παραγγέλνει φαγητό για τα κατοικίδια όταν αυτό κοντεύει να τελειώσει.

Αυτά ήταν μερικά από τα παραδείγματα όπου οι αυτοματισμοί του σπιτιού μπορούν να φανούν χρήσιμοι, διευκολύνοντας έτσι τη ζωή μας.

2018-04-13T09:19:20+02:00Απρίλιος 13th, 2018|Blog|