Τα ταξίδια με αυτοκίνητο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσετε τα αγαπημένα σας μέρη. Πριν ξεκινήσετε όμως θα πρέπει να είστε σίγουρος πως έχετε προετοιμαστεί σωστά. Η καλή προετοιμασία μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα κρατώντας παράλληλα την οικογένειά σας ασφαλή. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 6 συμβουλές για ένα ασφαλές ταξίδι με αυτοκίνητο.

Ελέγξτε το αυτοκίνητο και το kit έκτακτης ανάγκης

Σιγουρευτείτε ότι το αυτοκίνητο με το οποίο θα ταξιδέψετε είναι σε καλή κατάσταση και έχει όλα τα έγγραφά του ενημερωμένα. Ετοιμάστε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και το kit έκτακτης ανάγκης και τοποθετήστε το στον χώρο των αποσκευών. Ο εξοπλισμός θα πρέπει να περιέχει τρίγωνο έκτακτης ανάγκης, γάζες, πυροσβεστήρα κ.α.

Μείνετε προσηλωμένοι στον δρόμο

Είναι σημαντικό να είστε μαζί με κάποιον άλλο ενήλικα, ειδικά αν στο αυτοκίνητο υπάρχουν παιδιά. Ως οδηγός, δώστε προσοχή στον δρόμο και μην αποσπάστε από άσχετα πράγματα. Τοποθετείστε ένα GPS ενώ απαραίτητο είναι να μη χρησιμοποιείτε το κινητό σας για κλήσεις και μηνύματα όσο οδηγείτε.

Οργανώστε σωστά τη διαδρομή

Καλό είναι να έχετε μία ιδέα για ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε. Έτσι θα καταφέρετε να αποφύγετε μεγάλο μέρος της κίνησης και θα σας δώσει την αίσθηση πως γνωρίζετε καλά το που πάτε.

Προσοχή στα παιδιά (όχι όταν οδηγείτε)

Είναι σημαντικό να δείξετε την κατάλληλη προσοχή στα παιδιά από τη στιγμή που είστε σε ένα μέρος που δε γνωρίζετε οπότε θα πρέπει όλοι να είστε ασφαλείς. Υπενθυμίστε στα παιδιά σας να μην μιλάνε σε αγνώστους και να μην Πάρουν το οτιδήποτε τους προσφερθεί.

Ξεκουραστείτε εγκαίρως

Είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε σωστά όταν έχετε κανονίσει να οδηγήσετε σε ένα ταξίδι. Δεν είναι ασφαλές να πάρετε το ρίσκο να οδηγήσετε ενώ είστε κουρασμένοι αφού μπορεί να σας κοστίσει πολύ ακριβά. Σταματήστε για ξεκούραση σε ένα ξενοδοχείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν αποφασίσετε να οδηγήσετε ξανά.

Τοποθετείστε τις αποσκευές σωστά στο αυτοκίνητο

Αν έχετε βαριά αντικείμενα, τοποθετείστε τα στο πάτωμα του αυτοκινήτου ώστε αυτά να μην κουνιούνται όσο εσείς θα οδηγείτε. Επιπλέον, σιγουρευτείτε πως τα πιο άμεσα αντικείμενα που μπορεί να χρειαστείτε είναι εύκολα προσβάσιμα, ειδικά σε μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι δύσκολο να ψάχνετε στο αυτοκίνητο όσο αυτό κινείται και εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν είναι ασφαλές για τους επιβάτες και τον οδηγό. Άρα θα πρέπει να ακολουθήσετε μία στρατηγική στην τοποθέτηση των αντικειμένων στο αυτοκίνητο για να έχετε ένα καλό και ασφαλές ταξίδι.