Πριν εισβάλλουν σε ένα σπίτι, οι περισσότεροι διαρρήκτες γνωρίζουν τι θέλουν να πάρουν αλλά και το που θα βρουν τα πολύτιμα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ακριβώς το τι μπορεί να ψάχνει κάποιος διαρρήκτης σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Κεντρικό υπνοδωμάτιο

Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα κοσμήματα αλλά και τα χρήματά τους μέσα στα ρούχα τους ή κάτω από το κρεβάτι τους. Γνωρίζουν πως να ανοίξουν τις ντουλάπες και να κοιτάξουν κάθε τι μέσα στο δωμάτιο.

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένα σύνηθες μέρος όπου ένας κλέφτης μπορεί να βρει κλειδιά αυτοκινήτου, προσωπικά έγγραφα ή τραπεζικές κάρτες. Δε σας προτείνουμε να αφήνετε εκεί πολύτιμα αντικείμενα αφού είναι ένας χώρος άμεσα προσβάσιμος από την κύρια είσοδο. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο κουτί ασφαλείας φροντίστε να είναι καρφωμένο στο έδαφος, αφού σε άλλη περίπτωση μπορεί ο κλέφτης να το πάρει μαζί του φεύγοντας.

Κουζίνα

Το να κρύβουμε πολύτιμα αντικείμενα μέσα σε ένα κουτί δημητριακών, είναι μία αρκετά διάσημη τακτική. Τα ντουλάπια, τα κουτιά δημητριακών, το ψυγείο, καθώς και άλλα σημεία μέσα στην κουζίνα, να ξέρετε ότι ελέγχονται από τους κλέφτες.

Το γραφείο

Αν έχετε το προσωπικό σας γραφείο στο σπίτι, μην αφήνετε εκτεθειμένα πολύτιμα έγγραφα αφού μπορεί να χαθούν ή να καταστραφούν από τους διαρρήκτες, οι οποίοι θα ψάχνουν τα βιβλία σας για χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Να σημειώσουμε πως πέρα από τα χρήματα οι κλέφτες θα ψάξουν για laptops, εκτυπωτές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Το παιδικό δωμάτιο

Οι κλέφτες θα κοιτάξουν για ηλεκτρονικές συσκευές σε αυτό το δωμάτιο. Ποντάρουν στο γεγονός ότι τα παιδιά θα έχουν παιχνιδομηχανές και διάφορα ακριβά παιχνίδια. Επίσης, οι εισβολείς θα ψάξουν και για κουμπαράδες σε όλα τα σημεία του δωματίου όπως στις ντουλάπες και στα συρτάρια του γραφείου.

Το χρηματοκιβώτιο

Ένας κλέφτης θα ψάξει να βρει αν στο σπίτι υπάρχει χρηματοκιβώτιο. Αν τυχόν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα χρηματοκιβώτιο, φροντίστε να είναι εντοιχισμένο ή καρφωμένο στο πάτωμα ώστε να μην μπορέσει ο διαρρήκτης να το πάρει και να το πάει σε μία άλλη τοποθεσία για να το ανοίξει.

Οι κλέφτες ξέρουν ακριβώς πού να ψάξουν στο σπίτι σας. Σκεφτείτε σημεία τα οποία είναι αρκετά ασυνήθιστα και πολύπλοκα για να κρύψετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσετε για να κρύψετε σωστά τα προσωπικά σας αντικείμενα τόσο πιο πολύ ασφαλείς θα είστε. Προσπαθήστε να κρύψετε τα πράγματά σας σε πολλά διαφορετικά σημεία μέσα στο σπίτι ώστε αν κάποιος μπει σε αυτό να μην καταφέρει να το εξερευνήσει όλο. Σημαντικό είναι να έχετε ενεργοποιημένο και το σύστημα ασφαλείας σας.