Η εύκολη απάντηση είναι, “μα φυσικά”. Ο μέσος διαρρήκτης μπορεί να μπει και να βγει από το σπίτι σε πολύ λίγα λεπτά.

Αρκεί ένα μόνο λεπτό για να μπει στο σπίτι ο διαρρήκτης

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών έχουν την τάση να αφήνουν το σύστημα ασφαλείας αφοπλισμένο όταν βρίσκονται στο σπίτι κάτι που θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένο. Τι σημαίνει “σπίτι”; Σημαίνει έναν ασφαλή χώρο όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να περάσεις ορισμένες προσωπικές σου στιγμές. Αλλά όταν χαλαρώνει κάποιος στον καναπέ του ή απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι του, ένας διαρρήκτης μπορεί να μπει στο σπίτι από μία ξεκλείδωτη πόρτα και να βοηθήσει τον εαυτό του.

Μη ξεχνάμε ότι δε χρειάζεται πολύς χρόνος για να εισβάλλει ένας διαρρήκτης σε ένα σπίτι.

Οι περισσότερες κλοπές γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στη δουλειά ή στο σχολείο. Ένα πρωινό που μπορεί να είστε στο σπίτι, κάποιος κλέφτης μπορεί να έχει βάλει στο μάτι το σπίτι σας και να θέλει να σας επισκεφτεί. Και η επίσκεψη αυτή αποκλείεται να είναι για καλό.

Συμβουλές για να είστε ασφαλείς την ημέρα και τη νύχτα

Ο φόβος για ένα λανθασμένο συναγερμό είναι ο ποιος συχνός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αφήνουν αφοπλισμένο το σύστημα ασφαλείας στο σπίτι τους. Επίσης, πολλές πόλεις στον κόσμο έχουν πρόστιμα για τους λανθασμένους συναγερμούς.

Για να αποφύγουμε τους λανθασμένους συναγερμούς την ημέρα μπορούμε να κινούμαστε μέσα στο σπίτι μας χωρίς να έχουμε ενεργοποιήσει τους ανιχνευτές κίνησης εντός του σπιτιού.

Τη νύχτα ο συναγερμός θα σας ειδοποιεί όταν κάποιος προσπαθήσει να εισβάλει στο σπίτι σας.

Η επιλογή “Απών”, ενεργοποιεί το σύστημα συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων κίνησης και των καμερών. Ουσιαστικά, το σύστημα παρακολουθεί το σπίτι σας όταν εσείς δε μπορείτε.

Αποφύγετε τις δύσκολες καταστάσεις

Οι διαρρήξεις συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι είναι στο σπίτι και αυτές οι καταστάσεις είναι πιθανό να μετατραπούν σε βία.

Τέλος, υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες σας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το σπίτι από το smartphone.

Καλό είναι γενικότερα το σύστημα ασφαλείας και ο συναγερμός να είναι πάντα ενεργοποιημένα για να αποτρέψουμε όσο είναι δυνατό τις δύσκολες καταστάσεις και τις απρόοπτες επισκέψεις.