Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι χρηματοκιβωτίων, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις επιλογές σας πριν αποφασίσετε ποιο είδος χρηματοκιβωτίου θα χρειαστείτε.

Τύποι Χρηματοκιβωτίων

Home Safe: Η βασική σας ασφάλεια. Είναι κατασκευασμένο για να αντέχει στη διάρρηξη και στις πυρκαγιές. Συνήθως ανοίγει με κλειδαριά συνδυασμού.

Gun Safe: Τα συγκεκριμένα χρηματοκιβώτια είναι τα πιο συνηθισμένα χρηματοκιβώτια που αγοράζονται από τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Είναι το πιο δημοφιλές και το μεγαλύτερο από όλα τα μη εμπορικά χρηματοκιβώτια. Κάποια μπορούν να αντέξουν μέχρι και σαράντα πέντε πυροβολισμούς, ενώ τα περισσότερα είναι αρκετά μεγάλα για να αντέξουν τους πυροβολισμούς από ένα περίστροφο.

Βιομετρικά Χρηματοκιβώτια: Αυτά είναι χρηματοκιβώτια που ανοίγουν μόνο με τη σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Wall Safes: Αυτός ο τύπος χρηματοκιβωτίου είναι ενσωματωμένος στον τοίχο έτσι ώστε ένας πίνακας ή ένας άλλος τοίχος να το καλύπτει. Συνήθως είναι περίπου σε ένα μέγεθος και περιέχει δύο ή τρία ράφια.

Ψηφιακό ηλεκτρονικό χρηματοκιβώτιο: Αυτός ο τύπος χρηματοκιβωτίου λειτουργεί με τη χρήση ψηφιακού πληκτρολογίου για να ανοίξει η θύρα.

Προδιαγραφές ασφαλείας

Αντιδιαρρηκτικά: Τα περισσότερα χρηματοκιβώτια έχουν σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικά σε διαρρήξεις αν και μερικά μπορούν να αντέξουν περισσότερο από κάποια άλλα. Οι περιγραφές περιλαμβάνουν μια εκτίμηση για το πόσο χρόνο μπορεί να χρειαστεί ένας διαρρήκτης για να το παραβιάσει και ποιος τύπος εργαλείων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ανοιχτεί. Τέτοια εργαλεία μπορεί να είναι τα ηλεκτρικά πριόνια, οι τροχοί κοπής και οι φακοί. Τα πιο εξελιγμένα και ανθεκτικά σε κλοπές χρηματοκιβώτια, μπορούν να αντέξουν ακόμη και εκρηκτικά, όπως η νιτρογλυκερίνη!

Ανθεκτικά στη φωτιά: Δεν είναι όλα τα χρηματοκιβώτια σχεδιασμένα ώστε να παραμένουν άθικτα κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς. Τα θυροτηλεοπτικά χρηματοκιβώτια περιλαμβάνουν μονωμένα συρτάρια και καπάκια που μπορούν να αντέξουν 450 βαθμούς θερμότητας για έως και τέσσερις ώρες.

Ανθεκτικά στο νερό: Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν κάθε μορφή υγρασίας ή σκόνης και χρησιμοποιούνται συνήθως για ευαίσθητα συλλεκτικά αντικείμενα.

Τύποι κλειδώματος

Συνδυασμός: Η πιο συνηθισμένη μορφή κλειδαριάς. Μπορεί να ανοίξει μόνο αν οι σωστοί αριθμοί εισάγονται με τη σωστή σειρά.

Κλειδί: Αυτά τα χρηματοκιβώτια μπορούν να ανοίξουν μόνο με ένα συγκεκριμένο κλειδί. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας καθώς το κλειδί μπορεί να κρυφτεί μακριά από αυτό.

Ηλεκτρονικά: Αυτά τα χρηματοκιβώτια έρχονται είτε με πληκτρολόγιο για ψηφιακή είσοδο ή με βιομετρικό σαρωτή. Σαφώς το επίπεδο ασφαλείας είναι ανώτερο από αυτό που προσφέρει μία μηχανική κλειδαριά.

Time Locks: Αυτές οι κλειδαριές μπορούν να προγραμματιστούν για να ανοίξουν μόνο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Με χιλιάδες πλέον σπίτια κάθε χρόνο, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί τόσοι πολλοί βασίζονται σε ένα χρηματοκιβώτιο για να προστατεύσουν τα κοσμήματα, τα χρήματά τους και τα προσωπικά τους έγγραφα.