4 τρόποι για να ασφαλίσετε τα τιμαλφή σας στο σπίτι

//4 τρόποι για να ασφαλίσετε τα τιμαλφή σας στο σπίτι

4 τρόποι για να ασφαλίσετε τα τιμαλφή σας στο σπίτι

Τίποτα δεν μπορεί να προστατεύσει το σπίτι σας, την οικογένειά σας και τα τιμαλφή σας, όπως ένα σύστημα ασφαλείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε ώστε να αποθαρρύνετε τους κλέφτες.

Σας παρουσιάζουμε 4 συμβουλές για να διατηρήσετε ασφαλή τα τιμαλφή σας, ακόμη κι αν ένας διαρρήκτης καταφέρει να εισέλθει στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Απομακρύνετε τα αντικείμενα αξίας από τα παράθυρα

Δεν χρειάζεται να προβάλλετε τα πολύτιμα αντικείμενα του σπιτιού σας τοποθετώντας τα πολύ κοντά σε παράθυρα. Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσετε τη διάταξη των επίπλων σας. Τοποθετήστε τις τηλεοράσεις σε ένα τοίχο κοντά στο παράθυρο και όχι απέναντι. Κρεμάστε ακριβά έργα τέχνης σε εσωτερικούς διαδρόμους ή στα υπνοδωμάτια. Κρατήστε τους φορητούς υπολογιστές και τις φωτογραφικές μηχανές κρυμμένους όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Αποφύγετε τις αδιάκριτες ματιές προς το εσωτερικό χρησιμοποιώντας κουρτίνες την ημέρα και κλείνοντας τα παντζούρια το βράδυ.

Βρείτε τις σωστές κρυψώνες για μικροαντικείμενα

Μην κρύβετε αντικείμενα ή χρήματα σε προφανείς χώρους, αφού ο κλέφτης μπορεί να μην είναι ένα άγνωστο σε εσάς άτομο. Είναι πιθανό να ψάξουν κάτω από στρώματα, σε συρτάρια με ρούχα, ακόμη και στον καταψύκτη.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να κρύψετε μικροαντικείμενα στην τσέπη κάποιου παλιού παλτό στη ντουλάπα, αφού οι περισσότεροι κλέφτες δεν ενδιαφέρονται για ρούχα. Θα μπορούσατε, επίσης, να κρύψετε κάτι σε ένα σύστημα εξαερισμού ή μέσα σε ένα φωτιστικό, σε άδεια μπουκάλια ή δοχεία. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα χρηματοκιβώτιο για να κρύψετε τα τιμαλφή σας, όπως κοσμήματα, νομίσματα, μετρητά, εφεδρικά κλειδιά, κάρτες κ.α.

Μαρκάρετε τα αντικείμενα με τον αριθμό του αυτοκινήτου σας

Ακόμη κι αν έχετε κάνει ό,τι καλύτερο για να κρύψετε τα τιμαλφή σας, είναι πιθανό κάποια πράγματα να κλαπούν, σε περίπτωση διάρρηξης. Αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες ανάκτησης τους, γράψτε τον αριθμό του αυτοκινήτου σας σε ακριβά ηλεκτρονικά είδη, υπολογιστές , κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, ποδήλατα κ.α. Σε περίπτωση που βρεθούν από την αστυνομία, θα οδηγηθούν άμεσα σε εσάς.

Κάντε απογραφή

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρχει μια λίστα με όλα τα τιμαλφή σας, έτσι ώστε να διευκολύνετε το έργο της αστυνομίας αλλά και της ασφαλιστικής εταιρείας. Περπατήστε σε κάθε δωμάτιο και τραβήξτε φωτογραφίες από ό,τι βρίσκεται στο εσωτερικό. Μπορείτε, εναλλακτικά, να τραβήξετε βίντεο.

Από mirelen

2017-03-20T16:18:42+02:00Μάρτιος 6th, 2017|Blog|