Ένα σύστημα ασφαλείας είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει εσάς και την οικογένειά σας. Τι συμβαίνει όμως σε περίπτωση μίας δυσλειτουργίας;

Οι πιο συχνοί παράγοντες για την λανθασμένη ενεργοποίηση του συναγερμού είναι:

  • Το ανθρώπινο λάθος
  • Προβλήματα εγκατάστασης
  • Πρόβλημα στον εξοπλισμό

Εμείς θα σας εξηγήσουμε μερικούς λόγους οι οποίοι προκαλούν την ενεργοποίηση του συναγερμού σας.

Θυμάστε τον κωδικό;

Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του συστήματος ασφαλείας σας, ο συναγερμός μετά από κάποιες λανθασμένες προσπάθειες, θα αρχίσει να ηχεί. Είναι απίθανο ένα τέτοιο σενάριο θα έλεγε κανείς, αλλά είναι αρκετοί εκείνοι στους οποίους συμβαίνει να ξεχάσουν τον κωδικό τους.

Ενημερώστε τους επισκέπτες σας

Αν περιμένετε κόσμο ενώ εσείς δεν είστε στο σπίτι, σιγουρευτείτε πως τους έχετε ενημερώσει για την ύπαρξη του συστήματος ασφαλείας. Ενημερώστε τους πως είναι ενεργοποιημένο και πως θα χρειαστεί να το απενεργοποιήσουν όταν μπουν στο σπίτι.

Διδάξτε τη λειτουργία του συναγερμού στην οικογένειά σας

Καθένας που μένει στο σπίτι σας, θα πρέπει να ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει το σύστημα ασφαλείας. Οι ενέργειες που θα πρέπει να ξέρεί είναι ο οπλισμός και ο αφοπλισμός του συστήματος καθώς και η δυνατότητα επικοινωνίας με τον πάροχο ασφαλείας. Αν καθένας μέσα στο σπίτι ξέρει να χρησιμοποιεί τον συναγερμό, τότε οι πιθανότητες λάθους είναι ακόμα πιο λίγες.

Αλλάξτε τις μπαταρίες

Συνήθως, ο πίνακας ελέγχου του συστήματος ασφαλείας σας, σας ενημερώνει για το πότε οι μπαταρίες έχουν εξαντληθεί. Καλό είναι να ελέγχετε για τυχόν ενδείξεις που αφορούν την μπαταρία τακτικά, μειώνοντας έτσι τις εσφαλμένες ενεργοποιήσεις του συναγερμού.

Θα πρέπει να ξέρετε πώς να ακυρώσετε τον λανθασμένο συναγερμό

Θα πρέπει να ξέρετε πώς να απενεργοποιήσετε τον συναγερμό πριν ξεκινήσει να ηχεί λανθασμένα.

Προσοχή στη διακόσμηση

Αν έχετε μπαλόνια στο σπίτι, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αφού μπορεί να ανιχνευτούν από τους αισθητήρες κίνησης και ο συναγερμός να ξεκινήσει να χτυπά.

Θυμηθείτε πώς ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος

Ορίστε το σαν μία συνήθεια να ενεργοποιείτε τον συναγερμό πριν φύγετε από το σπίτι. Κάτι τέτοιο θα σας κάνει να θυμάστε να τον απενεργοποιήσετε όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

Ο συναγερμός σας προστατεύει από τυχόν απειλές και σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς στο σπίτι σας, οπότε είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί. Αυτοί ήταν μερικοί τρόποι για να αποφύγετε τυχόν λανθασμένες ενεργοποιήσεις του συναγερμού στο σπίτι σας.