Ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα του συστήματος ασφαλείας που έχουμε εγκατεστημένο στο σπίτι μας, είναι η μπαταρία. Καλό είναι όταν επιλέγουμε ένα σύστημα ασφαλείας, να γνωρίζουμε πως η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής και πως είναι ένα από τα μέρη που θα χρειαστούν αντικατάσταση μετά από ένα διάστημα. Σε μία διακοπή ρεύματος η μπαταρία ενεργοποιείται για να κρατήσει ολόκληρο το σύστημα ενεργό για να συνεχίσει να σας προστατεύει.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τρία πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την μπαταρία του συστήματος ασφαλείας σας.

Πώς θα καταλάβω ότι η μπαταρία χρήζει αλλαγής;

Εδώ η απάντηση ποικίλει αφού το κάθε σύστημα έχει τον δικό του τρόπο για να μας ενημερώνει για το πότε η μπαταρία κοντεύει να εξαντληθεί πλήρως και θέλει αλλαγή. Ας δούμε όμως τι μπορεί   να συναντήσουμε.

Προειδοποιητικός ήχος: Αν το σύστημα ασφαλείας κάνει έναν ήχο, είναι πολύ πιθανό να σας προειδοποιεί πως η ώρα αλλαγής της μπαταρίας έχει φτάσει. Ο ήχος μπορεί φυσικά να προέρχεται και από τον πίνακα ελέγχου του συστήματος. Καλό είναι να ηχογραφήσετε τον ήχο που ακούτε ώστε να ρωτήσετε κάποιον τεχνικό που θα σας εξηγήσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Οθόνες LED: Οι οθόνες LED σε κάποια συστήματα ασφάλειας μπορεί να δείχνουν την ένδειξη “χαμηλή μπαταρία|” ή “Low battery” ώστε να πληροφορήσουν το χρήστη πως χρειάζεται να αλλάξει μπαταρία στο σύστημα.

Αν δεν είστε σίγουροι για το αν χρειάζεται ή όχι αλλαγή μπαταρίας το σύστημά σας, απευθυνθείτε στο επίσημο manual για περισσότερες πληροφορίες.

Περιέχονται οι μπαταρίες στο πακέτο που επιλέγουμε;

Όποτε ψάχνουμε για ένα σύστημα ασφαλείας ένας βασικός παράγοντας που θα πρέπει να ερευνήσουμε είναι και το αν το σύστημα ασφαλείας που θα επιλέξουμε θα είναι ενσύρματο ή ασύρματο. Επίσης συνήθως μας απασχολεί και το ζήτημα που αφορά τις μπαταρίες, για το αν αυτές περιέχονται στο πακέτο ή αν τελικά είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την αλλαγή τους και τη φροντίδα τους.

Η υποστήριξη πελατών και η μπαταρία

Θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο πάροχο ασφαλείας για να νιώθετε πως θα λάβετε την απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη σε οτιδήποτε και αν χρειαστείτε που θα αφορά την μπαταρία και γενικότερα την φροντίδα του συστήματος ασφαλείας σας. Ρωτήστε την DC Security και λάβετε όλες τις απαντήσεις σας σχετικά με την μπαταρία των συστημάτων ασφαλείας.