Μήπως τα παιδιά σας γυρίζουν από το σχολείο και βρίσκουν ένα άδειο σπίτι; Η περίοδος από τη λήξη της σχολικής ημέρας αλλά και τη λήξη της εργασιακής σας ημέρας μπορεί να είναι μόνο μία ώρα, αν και για έναν γονέα που ανησυχεί, μάλλον φαίνεται σαν αιωνιότητα. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να πλησιάζει, είναι σημαντικό να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο και πιο καλά φυλασσόμενο περιβάλλον για το παιδί μας, βρίσκοντας παράλληλα την ηρεμία μας. Παρακάτω θα δούμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα ασφαλείας στο σπίτι μας, για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών μας.

Λάβετε ειδοποιήσεις όταν τα παιδιά φτάσουν στο σπίτι

Μπορείτε να βάλετε συγκεκριμένους κωδικούς για το σύστημα ασφαλείας, μόνο για τα παιδιά σας. Πρέπει να είναι διαφορετικός από τον κωδικό που εσείς χρησιμοποιείτε και θα το δώσετε μόνο στα παιδιά σας. Όταν βάλετε αυτόν τον μοναδικό κωδικό για τον αφοπλισμό του συστήματος όταν τα παιδιά φτάνουν στο σπίτι, θα λαμβάνετε μία ειδοποίηση όταν ο κωδικός αυτός χρησιμοποιηθεί.

Αν έχετε επίσης μία έξυπνη κλειδαριά μπορείτε και σε αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε κάποιον κωδικό για να ενημερώνεστε για την άφιξη των παιδιών σας στο σπίτι. Αυτή ωστόσο δεν είναι μία εναλλακτική για να οπλίσετε το σύστημα, αφού είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε το σπίτι όταν δεν είναι όλοι μέσα σε αυτό αλλά και όταν τα παιδιά σας βρίσκονται σε αυτό.

Αυτόματο ξεκλείδωμα

Ας υποθέσουμε ότι τα παιδιά σας γυρίζουν από το σχολείο και συνειδητοποιούν ότι έχουν ξεχάσει τα κλειδιά τους στο σπίτι. Την ίδια στιγμή εσείς βρίσκεται στην εργασία σας και δεν μπορεί να τους ανοίξει κάποιος. Η λύση είναι η έξυπνη κλειδαριά. Ακόμα και στην περίπτωση που τα παιδιά σας δεν έχουν κλειδιά για να μπουν στο σπίτι, μπορείτε να τους ανοίξετε απομακρυσμένα μέσα από μία και μόνο εφαρμογή.

Παρακολουθείστε τα παιδιά σας διαρκώς

Οι κάμερες ασφαλείας δεν είναι μόνο για να μας βοηθούν να εντοπίσουμε τους διαρρήκτες. Πέραν αυτού, έχουν πολλές ακόμα χρήσιμες λειτουργίες. Χρησιμοποιώντας κάμερες ασφαλείας, ειδικά αν μένετε σε μία περιοχή που έχει πολύ κίνηση, μπορείτε να έχετε συνεχή εικόνα των παιδιών σας οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε.

Οπλίστε ξανά το σύστημα όταν τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι

Όταν τα παιδιά βρεθούν στο σπίτι και δεν έχουν σκοπό να φύγουν από αυτό, μία καλή ιδέα είναι να οπλίσουμε ξανά το σύστημα. Μη ξεχνάτε ότι οι διαρρήκτες μπορεί να στοχοποιήσουν το σπίτι σας για τον απλούστατο λόγο πως έχουν διαπιστώσει την απουσία σας. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν αν εισβάλλουν στο σπίτι. Καλό είναι να φροντίσετε να αφιερώσετε 5 λεπτά στο να δείξετε στα παιδιά σας τον τρόπο για να οπλίζουν το σύστημα συναγερμού-ασφαλείας και όχι να κλειδώνουν απλά την κεντρική πόρτα.

Επαρκής φωτισμός

Όταν τα παιδιά γυρίζουν στο σπίτι, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, είναι πολύ πιθανό να έχει νυχτώσει. Φροντίστε για τον επαρκή φωτισμό του σπιτιού αφού αυτό δε θα βοηθήσει μόνο τα παιδιά σας, αλλά παράλληλα θα δώσει την αίσθηση στους πιθανούς διαρρήκτες, πως κάποιος είναι στο σπίτι, πριν τα παιδιά σας φτάσουν σε αυτό.