Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψεις και να ζήσεις την απόλυτη περιπέτεια. Αν και κάθε χρόνο οι περισσότεροι προτιμούν να πάνε σε κάποιο νησί, πώς θα σας φαινόταν αν φέτος πηγαίνατε στο εξωτερικό; Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις 8 πιο ασφαλείς χώρες που μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε τις διακοπές σας.

1. Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς όλου του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να απολαύσετε την εξαιρετική θέα στο Blue Lagoon, όπως επίσης και τη φυσική ομορφιά του Aurora Borealis. Πρόκειται για μία από τις πιο ασφαλείς χώρες με μηδενικό αριθμό εγκληματικών ενεργειών.

2. Χιλή

Η Χιλή είναι μία εξαιρετική χώρα για διακοπές αφού θα σας πάει στο τέλος του κόσμου, στο Cape Horn, το πιο νότιο μέρος δηλαδή την Νοτίου Αμερικής. Επισκεφθείτε το Santiago και μάθετε τι ανακάλυψε ο Δαρβίνος, εκατοντάδες χρόνια πριν. Η Χιλή είναι η ασφαλέστερη χώρα της Νοτίου Αμερικής με το μόνο έγκλημα να είναι αυτό της κλοπής των πορτοφολιών.

3. Τασμανία

Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν την πραγματική ομορφιά της Τασμανίας. Εκεί θα συναντήσετε σπάνια είδη ζώων, μοναδικά δάση, βουνά και ποτάμια. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την παραδοσιακή βρετανική πόλη Hobart και να περπατήσετε στα όμορφα Cradle Mountain και Wineglass Bay. Η μόνη απειλή που θα βρείτε στην Τασμανία, είναι μόνο τα δηλητηριώδη φίδια της.

4. Ομάν

Το Ομάν είναι μία μικρή χώρα στη Μ. Ανατολή, γνωστή για την ομορφιά και για τις ερήμους της μαζί με τις χιλιάδες σπηλιές που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει. Αν τα καταφέρετε, μπορείτε να κάνετε κατάδυση σε κάποιο τοπικό wadi, που είναι μία υγρή κοιλάδα που φουσκώνει λόγω των μουσώνων. Το Muscat, μία τοπική πόλη, προσφέρει πολλές επιλογές για ψώνια, παρατήρηση κτιρίων και πολλά άλλα. Το Ομάν έχει πολύ χαμηλό επίπεδο εγκληματικότητας συγκριτικά με τα αντίστοιχα νούμερα που ισχύουν για τις υπόλοιπες χώρες της Μ. Ανατολής.

5. Νορβηγία

Η Νορβηγία μάλλον είναι ο ιδανικός προορισμός αφού πρόκειται για την πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο. Το να ταξιδεύει κανείς στη Σουηδία, παρατηρώντας το Sognefjord είναι κάτι μοναδικό. Μπορείτε να κάνετε σκι (είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο) στην Trolltunga. Η Νορβηγία έχει χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας, κάτι που σημαίνει πως αξίζετε να την επισκεφθείτε.

6.  Γροιλανδία

Η Γροιλανδία είναι ένας μοναδικός προορισμός. Η αλήθεια είναι πως δεν την προτιμούν ιδιαίτερα. Απολαύστε το μοναδικό θέαμα των πάγων και δείτε από κοντά τη φυσική ομορφιά της χώρας με μία μοναδική κρουαζιέρα. Μπορείτε αν θέλετε να χαλαρώσετε και στα θερμές πηγές στο Uunartoq. Όσο για την εγκληματικότητα, είναι σχεδόν μηδενική.

7. Μαρόκο

Το Μαρόκο δέχεται κάθε χρόνο τουλάχιστον 18 εκατομμύρια τουρίστες εξαιτίας των υπερβολικά χαμηλών τιμών. Επισκεφθείτε την πόλη Marrakech και τα χωριά Berber στα βουνά High Atlas. H μπλε χρωματιστή πόλη Chefchaouen στη βάση των βουνών Rif είναι ένα εκπληκτικό μέρος για εξερεύνηση. Μπορεί το να ταξιδεύει κανείς στην Αφρική να είναι δύσκολο, αλλά το Μαρόκο παρέχει ασφάλεια και είναι ένα πολύ φιλόξενο μέρος.

8. Καναδάς

Ο Καναδάς είναι κλασικά ένας από τους καλύτερους προορισμούς για μία οικογένεια. Συνδυάζει κοσμοπολίτικες πόλεις και μοναδικά φυσικά τοπία καλύπτοντας έτσι όλα τα γούστα. Το Μόντρεαλ, θυμίζει πολλά από Ευρώπη με το Τορόντο να είναι μία από τις πιο αντιθετικές πόλεις του πλανήτη. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε χειμερινά sports ακόμα και το καλοκαίρι. Να σημειώσουμε πως ο Καναδάς φημίζεται για την ασφάλεια που παρέχει αφού η εγκληματικότητα είναι πολύ χαμηλή.