8 Εφαρμογές ασφαλείας για κινητά τηλέφωνα

//8 Εφαρμογές ασφαλείας για κινητά τηλέφωνα

8 Εφαρμογές ασφαλείας για κινητά τηλέφωνα

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούμε πλέον κάποιο smart phone ενώ κάποιοι διαθέτουμε και tablet. Είτε διαθέτουμε μια συσκευή android είτε προτιμούμε τις συσκευές iPhone (ios), υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές ασφαλείας που μπορούμε να εγκαταστήσουμε. Ορισμένες από αυτές μας ειδοποιούν σε περίπτωση που παραβιαστεί ο συναγερμός του σπιτιού μας ενώ άλλες μας βοηθούν να ελέξγουμε τις έξυπνες συσκευές μας. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες από αυτές που θα ενισχύσουν την ατομική σας ασφάλεια.

  1. SOS StaySafe : Η συγκεκριμένη εφαρμογή μας επιτρέπει να στείλουμε ένα επείγον μήνυμα σε φίλους και γνωστούς, απλά  ταρακουνώντας την συσκευή μας. Στέλνει ένα γραπτό μήνυμα ή email που περιέχει τα στοιχεία μας,την τοποθεσία μας και την υπολοιπόμενη μπαταρία του κινητού μας, σε κάποιες επιλεγμένες επαφές. Το μήνυμα θα στέλνεται κάθε λίγη ώρα μέχρι να απενεργοποιήσουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία.
  2. VithU : Η εφαρμογή αυτή απευθύνεται σε χρήστες Android και στέλνει ένα γραπτό μήνυμα όταν πατήσουμε το κουμπί λειτουργίας δύο φορές. Οι επαφές μας θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις κάθε δύο λεπτά με την φυσική μας τοποθεσία.
  3. bSafe : Σκοπός αυτού του application είναι να μας κρατήσει σε επαφή με τους φίλους μας 24/7. Η εφαρμογή διαμοιράζει την ακριβή τοποθεσία μας στους φίλους μας και ενεργοποιεί έναν συναγερμό αν δεν πραγματοποιήσουμε κάποιο check in στην προκαθορισμένη ώρα.  Ακόμα μπορούμε να την ρυθμίσουμε για να πραγματοποιήσει ένα εικονικό τηλεφώνημα ώστε να μας βοηθήσει να ξεγλιστήσουμε από άβολες καταστάσεις.
  4. Life360 Family Locator : Η εφαρμογή μας βοηθάει να δημιουργήσουμε έναν προσωπικό κύκλο επαφών που περιλαμβάνει μονάχα τους κοντινούς μας ανθρώπους. Έπειτα μπορούμε να παρακολουθείσουμε την τοποθεσία τους μέσα από έναν ιδιωτικό χάρτη. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε πάντα να βλέπουμε την τοποθεσία των δικών μας ανθρώπων και να είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά τους.
  5. iCare Health Monitor : Το συγκεκριμένο app μετράει παραμέτρους που αφορούν την φυσιολογία μας. Ορισμένες κατηγορίες που μετράει είναι όπως η πίεση του αίματος, ρυθμό αναπνοής, παλμούς της καρδιάς, οξυγόνο, όραση, ακοή κλπ.
  6. S Health : Η εφαρμογή αυτή καταμετρά και αναλύει τις καθημερινές δραστηριότητες  και μας βοηθάει να διατηρήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή συνδιαστικά με ένα υγιές lifestyle.
  7. Kitestring : Η εφαρμογή αυτή βασίζεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία αλληλεπιδρά με το κινητό μας και αποστέλλει ειδοποιήσεις σε προεπιλεγμένες επαφές εάν εμείς δεν ανταποκριθούμε. Οι ειδοποιήσεις αυτές στέλλονται μέσα από γραπτά SMS μηνύματα.
  8. React Mobile : Η εφαρμογή αυτή μετατρέπει το κινητό σας σε μια πραγματική σωτήρια λέμβο. Συμπεριλαμβάνει μια λειτουργία «Follow-Me» που επιτρέπει τον διαμοιρασμό της θέσης μας μέσω GPS σε γνωστούς και φίλους. Έπειτα αυτοί μπορούν να μας εντοπίσουν σε πραγματικό χρόνο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ιδανική για όσους τρέχουν μόνοι τους, όσους περπατάνε μόνοι τους το βράδυ για να πάνε στο σπίτι και για όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίζουμε και να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των δικών μας ανθρώπων.
2017-06-23T09:37:38+02:00Ιούνιος 23rd, 2017|Blog|