5 μύθοι για την ασφάλεια του σπιτιού σας

//5 μύθοι για την ασφάλεια του σπιτιού σας

5 μύθοι για την ασφάλεια του σπιτιού σας

Δουλεύετε σκληρά για να κρατήσετε την οικογένειά σας ασφαλή. Μπορεί να αναρωτιέστε το γιατί ορισμένοι δεν κάνουν το επόμενο βήμα για την προστασία της περιουσίας τους και κατά κανόνα των ιδίων αλλά και της οικογένειάς τους, εγκαθιστώντας ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι τους. Πιθανότατα να σκέφτονται κάτι από τα παρακάτω, τα οποία θα σας αποδείξουμε πως τελικά δεν ισχύουν και είναι απλά μύθοι.

Μύθος 1: Οι διαρρήκτες μπορούν να κόψουν εύκολα την παροχή ενέργειας σε ένα ενσύρματο σύστημα

Αυτό μπορεί να είναι αληθές για πιο παλιά συστήματα ασφαλείας, αν και πλέον πολλά εξ’ αυτών είναι ασύρματα. Πλέον η τεχνολογία των νέων συστημάτων ασφαλείας προσφέρει πολυεπίπεδη προστασία και αρκετά καλή αυτονομία ως προς την μπαταρία τους. Επιπλέον, τα συστήματα ασφαλείας έχουν τη δυνατότητα σύνδεσής τους με το κέντρο λήψης σημάτων του εκάστοτε παρόχου.

Μύθος 2: Τα συστήματα ασφαλείας είναι ακριβά

Αυτός είναι ένας από τους πιο διαδομένους μύθους πάνω στα συστήματα ασφαλείας αν και το κόστος εδώ που τα λέμε είναι ένας βασικός παράγοντας, ειδικά στις μέρες μας που η οικονομία είναι ασταθής. Αυτό δε σημαίνει πως είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά ενός συστήματος ασφαλείας. Στην αγορά πλέον υπάρχουν πολλές και αξιόπιστες επιλογές σε πολύ καλές τιμές γα κάθε είδος σπιτιού. Επιπλέον, αν ενοικιάζετε ένα σπίτι, μόλις και αν φύγετε από αυτό, μπορείτε να πάρετε μαζί σας το σύστημα ασφαλείας ειδικά αν είναι ασύρματο.

Μύθος 3: Η γειτονιά μου είναι ασφαλής και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω μία κλοπή

Μία ασφαλής γειτονιά είναι ασφαλής μέχρι κάτι να συμβεί. Αν αναλογιστούμε πως στις ΗΠΑ για παράδειγμα συμβαίνει μία κλοπή ανά 13 δευτερόλεπτα αλλά μόνο το 17% των σπιτιών έχουν εγκατεστημένο κάποιο σύστημα ασφαλείας, μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και για τη χώρα μας όπου οι δείκτες της εγκληματικότητας δεν είναι σε τόσο καλό επίπεδο. Αν στο σπίτι σας δεν φαίνεται πουθενά κάποια σήμανση πως ο χώρος φυλάσσεται ή κάποιες κάμερες κ.α. ένας διαρρήκτης μπορεί να επιχειρήσει να εισβάλει σε αυτό. Δε χρειάζεται να ανήκετε στις στατιστικές που μιλάνε για τις πιθανότητες που έχει ένα σπίτι να παραβιαστεί από τη στιγμή που δεν έχει ένα σύστημα ασφαλείας.

Μύθος 4: Τα συστήματα ασφαλείας είναι περίπλοκα

Πολλοί πιστεύουν πως η χρήση ενός συναγερμού καθώς και η εγκατάσταση γενικότερα ενός συστήματος ασφαλείας είναι κάτι ιδιαίτερο. Πρόκειται για έναν μύθο. Τα συστήματα ασφαλείας είναι φτιαγμένα για να είναι αφενός αποδοτικά και αφετέρου να είναι εύκολα στον χειρισμό τους.

Μύθος 5: Οι πόρτες ασφαλείας δεν παραβιάζονται

Ένας μεγάλος μύθος. Οι πόρτες ασφαλείας κατά κανόνα προσδίδουν υψηλή ασφάλεια στο σπίτι μας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παραβιάζονται, δεδομένου ότι οι διαρρήκτες έχουν βρει τις δικές τους μεθόδους σχετικά με την παραβίαση σπιτιών με πόρτες ασφαλείας. Για να προστατεύσετε αποτελεσματικά το σπίτι σας θα πρέπει να συνδυάσετε την πόρτα ασφαλείας με ένα σύστημα ασφαλείας. 

2018-02-27T11:49:03+02:00Φεβρουάριος 27th, 2018|Blog|