Σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που λαμβάνουμε για την προστασία τους σπιτιού μας από τους διαρρήκτες είναι η πόρτα ασφαλείας. Η αλήθεια όμως είναι πως αρκετός κόσμος ακόμα προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως μία πόρτα ασφαλείας είναι περιττή. Δεδομένου όμως ότι η ασφάλεια είναι κάτι με το οποίο δεν πρέπει να παίζουμε, καλό είναι να αποσαφηνίσουμε τέσσερις βασικούς μύθους γύρω από τις πόρτες ασφαλείας.

1. Τι να την κάνω την πόρτα ασφάλειας όταν έχω συναγερμό;

Μία από τις μεγαλύτερες αυταπάτες που μπορεί κάποιος να έχει κατά νου είναι το παραπάνω ερώτημα. Αρχικά να πούμε πως οι συναγερμοί ως μέσο δρουν αποτρεπτικά, που σημαίνει πως ο διαρρήκτης δεν εμποδίζεται άμεσα να μπει στο σπίτι. Επιπλέον, ο χρόνος είναι χρήμα, οπότε ο κάθε κλέφτης φροντίζει να μπει στο σπίτι και να φύγει το συντομότερο. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να μπει, ο συναγερμός να χτυπά παράλληλα και κατόπιν να διαφύγει πριν η αστυνομία φτάσει. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως μία πόρτα ασφαλείας θα μπορούσε να αποτρέψει μία τέτοια παραβίαση.

2. Ό,τι και να κάνεις ο κλέφτης θα μπει

Και όμως αυτό δεν ισχύει. Οι κλέφτες δεν είναι παντοδύναμοι και ως εκ τούτου ως κοινοί θνητοί, μπορούν να περιοριστούν. Βέβαια υπάρχουν και οι κλέφτες που κάνουν καριέρα στον κλάδο. Αυτοί είναι μία ειδική κατηγορία και σίγουρα δεν θα ασχοληθούν με το οποιοδήποτε σπίτι. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με εγκληματίες άπειρους, όπως ναρκομανείς κ.α., οι οποίοι αποσκοπούν σε “ό,τι αρπάξουμε”. Οι συγκεκριμένοι κοιτούν πάντα σπίτια απροστάτευτα, οπότε η πόρτα ασφαλείας δεν θα τους είναι και η πιο ευχάριστη εικόνα.

3. Η περιοχή που μένω δεν έχει εγκληματικότητα

Ναι, κανείς δεν το αμφισβητεί. Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική. Το γεγονός ότι μένετε σε μία καλή περιοχή δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κρούσματα κλοπών. Οι πιθανότητες είναι πάντα ανοικτές. Επιπλέον να σας επισημάνουμε ότι οι κλέφτες γνωρίζουν τις καλές περιοχές και “πατάνε” στο γεγονός ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών είναι χαλαροί ως προς την ασφάλεια.

4. Οι εποχές είναι δύσκολες και οι πόρτες ασφαλείας ακριβές

Ναι, οι εποχές είναι όντως δύσκολες. Το μόνο σίγουρο επίσης είναι πως οι πόρτες ασφαλείας δεν είναι χρυσός. Μπορείτε με μία καλή έρευνα αγοράς να καταλήξετε σε μία ποιοτική πόρτα με πολύ καλή τιμή.

Συμπέρασμα

Η ασφάλεια είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σπιτιού που πρέπει να μας απασχολεί. Οι πόρτες ασφαλείας μπορούν να σας ανεβάσουν τον πήχη και να σας κάνουν να νιώθετε ασφαλείς. Άλλωστε μην ξεχνάτε το βασικότερο. Η είσοδος του σπιτιού, ανήκει μόνο σε εσάς.