Αν κάποιος χρησιμοποιεί ένα σύστημα ασφαλείας ήδη έχει κάνει ένα πολύ καλό βήμα για την προστασία του εαυτού του, της οικογένειάς του και του σπιτιού του. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί άλλοι τρόποι που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική προστασία σας. Παρακάτω θα δούμε τέσσερις συμβουλές ασφαλείας που όλοι θα πρέπει να έχουμε κατά νου.

Απόκρυψη πληκτρολογίου συστήματος ασφαλείας

Όταν τοποθετούμε το πληκτρολόγιο με το οποίο οπλίζουμε και αφοπλίζουμε το σύστημα ασφαλείας μας δίπλα από την πόρτα, ίσως να είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για εμάς αφού φεύγοντας από το σπίτι ο οπλισμός είναι πολύ εύκολος. Αυτό βέβαια μπορεί να λειτουργεί και αρνητικά. Αν δίπλα στην πόρτα έχετε ένα παράθυρο μπορεί εύκολα κάποιος κλέφτης να δει τον συνδυασμό που χρησιμοποιείτε. Με αυτό το σκεπτικό, τοποθετήστε το πληκτρολόγιο σε ένα σημείο που είναι εύκολα προσβάσιμο από εσάς αλλά πολύ δύσκολο για ένα διαρρήκτη. Το πληκτρολόγιο δε θα πρέπει να είναι ορατό από κάποιο παράθυρο.

Μη δίνετε στους ληστές εύκολες κρυψώνες

Μεγάλες εξωτερικές αυλές με σκιές και πυκνή βλάστηση, είναι μία πολύ καλή κρυψώνα για τους επίδοξους διαρρήκτες. Φροντίστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας ώστε να μην επιτρέψετε να γίνετε ένας εύκολος στόχος. Καλό είναι να προτιμήσετε φυτά τα οποία είναι αγκαθωτά, ώστε να αποφύγετε τα φυτά να γίνουν κρυψώνες. Τα έξυπνα φώτα μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου ως ένα μέτρο προστασίας συ συνδυασμό με τις κάμερες ασφαλείας. Επίσης, τα φώτα με αισθητήρες κίνησης είναι επίσης μία πολύ καλή λύση για αποτελεσματική προστασία.

Κρύψτε τα αντικείμενά σας με στρατηγική

Τα μεγάλα υπνοδωμάτια είναι τα πρώτα που επισκέπτονται οι κλέφτες. Συνήθως εκεί υπάρχουν κοσμήματα, πιστωτικές κάρτες και διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Για να τα κρατήσετε ασφαλή, φροντίστε να βρείτε κρυψώνες που είναι υπεράνω υποψίας. Στα μεγάλα δωμάτια, τοποθετείστε πορτοφόλια με ληγμένες τραπεζικές κάρτες ώστε οι διαρρήκτες να πάρουν αυτές αντί των πραγματικών καρτών. Το ίδιο ισχύει και για τα κοσμήματα.

Διαγράψτε τα ίχνη σας

Πολύ συχνά, οι διαρρήκτες καταγράφουν τη ρουτίνα των θυμάτων τους ώστε να γνωρίζουν το πότε εγκαταλείπουν το σπίτι. Αν χρησιμοποιείτε GPS, τοποθετήστε τη διεύθυνση ενός σημείου κοντά στο σπίτι σας και όχι την ακριβή διεύθυνσή σας. Αν το αυτοκίνητό σας παραβιαστεί, ο δράστης δε θα ξέρει το που ακριβώς μένετε.

Επίσης, μία καλή επιλογή είναι να έχετε το αυτοκίνητό σας σε ένα γκαράζ. Αυτό θα καταστήσει πιο δύσκολο τον εντοπισμό σας ως προς το πότε φεύγετε και πότε επιστρέφετε. Καλό θα είναι να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στη δραστηριότητά σας στα social media. Μία άλλη πολύ καλή επιλογή είναι να ρυθμίσετε τα έξυπνα φώτα να ενεργοποιούνται τις ώρες που θα λείπετε από το σπίτι!