Αποφύγετε αυτά τα έξι σημεία όταν κρύβετε είδη μεγάλης αξίας

//Αποφύγετε αυτά τα έξι σημεία όταν κρύβετε είδη μεγάλης αξίας

Αποφύγετε αυτά τα έξι σημεία όταν κρύβετε είδη μεγάλης αξίας

Οι περισσότεροι από εμάς, κρύβουμε τα κοσμήματα/χρυσαφικά/είδη και γενικότερα τιμαλφή μεγάλης αξίας σε περίεργα σημεία μέσα στο σπίτι μας. Έχουμε την πεποίθηση πως δεν θα τα βρει εύκολα ένας κλέφτης καθώς τα έχουμε κρύψει αρκετά. Δυστυχώς αυτή η πεποίθηση είναι κάθε άλλο παρά αληθινή.

Ένας διαρρήκτης που εισβάλει στο χώρο μας θα τον κάνει άνω κάτω ψάχνοντας να βρει τα πολύτιμα αντικείμενα μας. Βέβαια δεν έχει και πάρα πολύ χρόνο στην διάθεση του για να ψάξει εξονυχιστικά το σπίτι καθώς μαζί με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται και οι πιθανότητες να τον πιάσουν.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να τον διευκολύνουμε καθόλου στην προσπάθεια του, αποφεύγοντας να κρύψουμε τα πολύτιμα είδη μας στα εξής 6 σημεία:

  • Καζανάκι της τουαλέτας – το μοναδικό αντικείμενο που πρέπει να βάλουμε μέσα στο καζανάκι της τουαλέτας μας είναι η μπλε αρωματική ταμπλέτα που χρωματίζει το νερό. Πιθανότατα ο ληστής να έχει δει τις ίδιες ταινίες με εμάς, όπου οι πρωταγωνιστές κρύβουν τα λεφτά τους σε πλαστικές σακούλες και τις τοποθετούν μέσα στο καζανάκι τους.
  • Κουτί με τα φάρμακα – ορισμένα φάρμακα είναι ιδιαίτερα ακριβά και πιθανότατα οι διαρρήκτες να ψάξουν στο κουτί που έχετε τα φάρμακα σας για να τα μεταπωλήσουν.
  • Δωμάτια των παιδιών – κάθε κατά συρροή διαρρήκτης θα ξεκινήσει το ψάξιμό του από τα παιδικά δωμάτια καθώς συνήθως είναι γεμάτα με ακριβά παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Καταψύκτης – κυκλοφορούν ιστορίες για ανθρώπους που κρύβουν τα χρυσαφικά τους και τα χρήματα τους μέσα σε αλουμινόχαρτο και έπειτα αποθηκεύουν αυτά τα πακέτα στην κατάψυξη. Παρόλο που ο διαρρήκτης δεν θα περάσει ιδιαίτερο χρόνο κοντά στο ψυγείο σας, σίγουρα θα ρίξει μια ματιά για οτιδήποτε αξιοπερίεργο.
  • Ντουλάπια και κουτιά με κλειδαριά – να είστε σίγουροι πως ο εγκληματίας θα πάρει μαζί του οποιαδήποτε κουτιά έχουν κλειδαριά και θα εξετάσει τα περιεχόμενα τους αργότερα, όταν θα έχει πλέον την πολυτέλεια του χρόνου. Οι κλειδαριές στα ντουλάπια επίσης δεν βοηθούν γιατί παραβιάζονται εύκολα.
  • Καλάθι με άπλυτα ρούχα – ένα ζευγάρι από άπλυτες κάλτσες και εσώρουχα δεν θα εμποδίσουν τον κλέφτη από το να ψάξει στο καλάθι με τα άπλυτα ρούχα μας.

Εάν κρατάμε στο σπίτι μας μετρητά ή χρυσαφικά/κοσμήματα θα πρέπει να σκεφτούμε πιο δημιουργικές κρυψώνες. Παρόλα αυτά, ο μοναδικός ασφαλής τρόπος να προστατέψουμε τα πολύτιμα είδη, την οικογένεια μας αλλά και να κρατήσουμε τους κλέφτες μακριά είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού και καμερών ασφαλείας.

 

2017-06-02T13:27:34+02:00Ιούνιος 2nd, 2017|Blog|