Είναι πραγματικά εκπληκτικό το να ξεκινάς μία νέα ζωή στο καινούργιο σου σπίτι, αν και μία πολύ καλή ιδέα είναι να ελέγξετε την περιοχή στην οποία πρόκειται να εγκατασταθείτε, πριν πάρετε κάποια τελική απόφαση. Τους περισσότερους τους ενδιάφερε να η γειτονιά έχει κάποιο σχολείο για παράδειγμα για τα παιδιά τους, χωρίς να ελέγχουν τα ποσοστά εγκληματικότητας. Ένας τέτοιος παράγοντας φυσικά, μπορεί να αναβάλλει μία απόφαση επερχόμενης μετακόμισης.

Ελέγξτε τα ποσοστά εγκληματικότητας της περιοχής

Το να βρει κάποιος τα ποσοστά εγκληματικότητας για μία περιοχή είναι αρκετά εύκολο. Μία αναζήτηση στο internet ή μία ερώτηση στην αστυνομία θα μπορούσε να σας δώσει μία ιδέα σχετικά με αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσετε. μία βόλτα στην περιοχή και μία κουβέντα με κάποιους που μένουν εκεί θα ήταν αρκετά ωφέλιμη.

Επισκεφθείτε την περιοχή

Εννοείται πως μία βόλτα στην περιοχή και μία κουβέντα με κάποιους που μένουν εκεί θα ήταν αρκετά ωφέλιμη. Άλλωστε είναι πολύ σημαντικό να εξετάσετε το ποιοι θα είναι οι γείτονές σας. Επί πρόσθετα, το να βρεθείς σε ένα μέρος αυτοπροσώπως δεν συγκρίνεται με την εκάστοτε πληροφορία που πρόκειται να λάβεις από οπουδήποτε. Καλό είναι να κάνετε μία βόλτα και να παρατηρήσετε το που “πάσχει” η περιοχή στον τομέα της ασφάλειας. Ψάξτε για στοιχεία που θα σας δώσουν την αίσθηση ότι η περιοχή είναι καλή όπως οικογένειες να περπατάνε στον δρόμο άφοβα. Επιπλέον, δείτε αν υπάρχουν πεζόδρομοι και υποδομές για δραστηριότητες.

Εξετάστε τον αριθμό των σπιτιών προς πώληση

Αν σε μια περιοχή δείτε πως πωλούνται πάρα πολλά σπίτια, θα μπορούσε να είναι μία ένδειξη πως η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Οι αυξημένες πωλήσεις σπιτιών, θα μπορούσαν να δηλώσουν τα αυξημένα επίπεδα της εγκληματικότητας. Επίσης, τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, γίνονται σε πολλές περιπτώσεις πόλος έλξης εγκληματιών.

Μιλήστε με τους “ντόπιους”

Δεν εννοούμε να πηγαίνετε πόρτα πόρτα και να ρωτάτε. Εντάξει αστειευόμαστε. Γενικά, μία πολύ καλή ιδέα είναι να επισκεφθείτε την περιοχή όπως είπαμε και παραπάνω και να συζητήσετε με κάποιους που μένουν εκεί, για να σας εξηγήσουν ακριβώς τα θετικά και αρνητικά της περιοχής καθώς και τις γενικότερες εντυπώσεις τους από τη διαμονή τους εκεί.

Σκεφτείτε σοβαρά την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας

Αν τελικά αποφασίσετε να μετακομίσετε σε μία περιοχή που δεν είναι τόσο ασφαλής, εξετάστε την επιλογή να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας για να προστατέψετε το σπίτι σας και την οικογένειά σας!