Συμβουλές μετακόμισης

//Συμβουλές μετακόμισης

Συμβουλές μετακόμισης

Η διαδικασία μετακόμισης μπορεί να είναι μια περίπλοκη και κουραστική διαδικασία. Απαιτεί υπομονή, επιμονή και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κοστίσει κι ακριβά. Μαζί με τα προβλήματα και τον πονοκέφαλο που προκύπτουν κατά τη μετακόμιση είναι εύκολο να ξεχαστούμε και να μην φροντίσουμε ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα. Εμείς ετοιμάσαμε μια λίστα με 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στην μετακόμιση.

 1. Επιλέγουμε την σωστή μεταφορική εταιρεία. Τα προσωπικά μας αντικείμενα εμπεριέχουν τόσο οικονομική όσο και συναισθηματική αξία. Για αυτό και μόνο το λόγο αξίζει να επενδύσουμε σε μια αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία που θα φροντίσει να μεταφέρει με επαγγελματισμό και συνέπεια τα πράγματα μας στο καινούριο μας σπίτι. Ξεκινάμε πραγματοποιώντας μια έρευνα στο διαδίκτυο, διαβάζοντας reviews και κριτικές για διάφορες μεταφορικές εταιρείες. Η μεταφορική που θα διαλέξουμε θα πρέπει (μεταξύ άλλων) να μας προσφέρει και κάποιου είδους ασφάλεια σε περίπτωση ζημίας και να είναι ξεκάθαρη στον τρόπο χρέωσης.
 2. Προωθούμε τα γράμματα/λογαριασμούς. Επειδή έχουμε ήδη πολλά στο κεφάλι μας καθόλη τη διάρκεια της μετακόμισης, καλό θα ήταν να μην σκεφτόμαστε και τους λογαριασμούς ή τα γράμματα που περιμένουμε. Πρέπει να επισκεφθούμε ένα ΕΛΤΑ και να φροντίσουμε να μας προωθούν όλα τα έντυπα στην καινούρια μας διεύθυνση.
 3. Αναλώσιμα μετακόμισης. Πέρα από τα κουτιά μεταφοράς πρέπει να αγοράσουμε και διάφορα αναλώσιμα είδη για να μεταφέρουμε τα ευαίσθητα αντικείμενα με ασφάλεια. Ορισμένα εξ’ αυτών είναι χαρτί περυτιλίγματος, φόαμ, ρολό φυσαλίδας και φιλμ. Για να κερδίσουμε χρόνο, προμηθευόμαστε αυτά τα αναλώσιμα μαζί με τις χαρτόκουτες.
 4. Διατηρούμε λίστα με τα πράγματά μας. Ορισμένα αντικέιμενα μπορεί να σπάσουν κατά την μετακόμιση ή ακόμη χειρότερα να χαθούν. Δημουργώντας μια λίστα με τα πράγματα που μεταφέρουμε μπορούμε να διατηρήσουμε πλήρη εποπτεία κατά την μετακόμιση. Η λίστα μας, θα βοηθήσει πολύ και την μεταφορική εταιρεία για να μας εξασφαλίσει πως θα μεταφέρει όλα μας τα αντικείμενα.
 5. Πακετάρουμε μια κούτα με βασικά είδη. Μέχρι να εγκατασταθούμε πλήρως στο νέο μας σπίτι, μπορεί να ψάχνουμε αρκετή ώρα για να βρούμε κάποια βασικά πράγματα. Σκεφτείτε να έχετε μπροστά σας 20-25 κούτες, να ψάχνετε έναν φακό ή ένα κατσαβίδι και να μην μπορείτε να το βρείτε. Μπορούμε λοιπόν να γεμίσουμε μια κούτα με κάποια βασικά αντικείμενα για να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο και να μην σπάσουν τα νεύρα μας :
  1. Εσώρουχα
  2. Χαρτί υγείας – πλάκα σαπουνιού
  3. Απαραίτητα φάρμακα και παυσίπονα
  4. Μωρουδιακά
  5. Αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών μας
  6. Βασικά εργαλεία (μια πένσα,ένα σετ κατσαβιδιών κλπ)
  7. Φακό

 

2017-06-13T10:12:30+02:00Ιούνιος 13th, 2017|Blog|