Σήμερα, είναι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου που σημαίνει πως πολλά ζυγαριά έχουν κανονίσει κάποια βραδινή έξοδο είτε για ταινία είτε για δείπνο είτε για κάτι άλλο. Αυτό σημαίνει πως αρκετοί θα είναι αυτοί που για ορισμένες ώρες απόψε θα απουσιάζουν από το σπίτι τους. Αν είστε ένα από αυτά τα ζευγάρια τα οποία έχουν σχεδιάσει μία έξοδο για απόψε, θα χρειαστεί να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για την προστασία του σπιτιού σας.

Οι διαρρήκτες γνωρίζοντας πως αρκετοί θα λείπουν από το σπίτι τους, θα ψάξουν την ευκαιρία να κάνουν τη δική τους επίσκεψη.

Προσοχή στο να κλειδώσετε φεύγοντας

Αυτό είναι δεδομένο. Επειδή όμως η μέρα είναι αρκετά ιδιαίτερη και η χαρά μας μεγάλη, καλό θα είναι να σας το υπενθυμίσουμε. Κλειδώστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μίας πολυκατοικίας και νομίζετε πως είναι απίθανο να το προσεγγίσει κάποιος.

Μία κλειδαριά σε μορφή κουτιού με κωδικό είναι απαραίτητη για τις πίσω αλλά και τις μπροστά πόρτες του σπιτιού σας. Αν έχετε τέτοιου είδους κλειδαριά για αρκετό καιρό σκεφτείτε μήπως ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσετε. Δεν είναι ακριβές. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα αντίστοιχων ειδών και αγοράστε μία καινούργια κλειδαριά. Σίγουρα θα κοστίσει πολύ λιγότερο από το βραδινό σας δείπνο ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου.

Δείξτε ότι είστε στο σπίτι

Αν και θα λείπετε καλό είναι να δείξετε ότι είστε μέσα στο σπίτι. Για να δώσετε μία τέτοια αίσθηση μπορείτε να αφήσετε κάποιο φως ανοιχτό μαζί την τηλεόραση για παράδειγμα. Αν ένας διαρρήκτης έχει βάλει στόχο ένα σπίτι στο οποίο θα υπάρξει έστω και φαινομενικά, κινητικότητα, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα επιχειρήσει να το παραβιάσει.

Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιο γραφείο με φως κοντά στο παράθυρο. Σε τέτοια περίπτωση κανείς διαρρήκτης δεν θα πάρει το ρίσκο να προσπαθήσει να μπει στο σπίτι αφού οι πιθανότητες να αναγνωριστεί είναι μεγάλες!

Προστατέψτε τον εξωτερικό χώρο

Ένα άμεσο μέτρο προστασίας του εξωτερικού σας χώρου, είναι και η τοποθέτηση σημάτων πως ο χώρος προστατεύεται είτε από σκυλί είτε από κάποιο σύστημα ασφαλείας. Οι διαρρήκτες επιλέγουν τους στόχους τους με κριτήριο την ευκολία και το ποσοστό επιτυχίας.

Φυσικά η επιλογή αυτή ενδείκνυται για τις περιπτώσεις που μένετε σε κάποιο σπίτι με αυλή.

Άρα, συνδυαστικά με τα φώτα τα οποία θα έχετε αφήσει αναμμένα και το σωστό κλείδωμα του σπιτιού σας, θα έχετε καταφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό ασφαλείας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.