Αποφύγετε αυτά τα λάθη για την ασφάλεια του σπιτιού

//Αποφύγετε αυτά τα λάθη για την ασφάλεια του σπιτιού

Αποφύγετε αυτά τα λάθη για την ασφάλεια του σπιτιού

Ακόμη κι αν έχετε όλες τις καλές προθέσεις να έχετε ένα ασφαλές σπίτι, προστατευμένο από τους εξωτερικούς κινδύνους και τους διαρρήκτες, είναι συχνό φαινόμενο να κάνετε λάθη τακτικής. Οι διαρρήκτες συμβαδίζουν με την εποχή τους και γνωρίζοντας τα σύγχρονα μέτρα ασφαλείας, προσαρμόζονται ανάλογα και περιμένουν να εντοπίσουν ορισμένες λανθασμένες κινήσεις για να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε:

Δεύτερο κλειδί

Ακόμη και οι περιστασιακοί διαρρήκτες γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι κρύβουν ένα δεύτερο κλειδί σε κάποιο μυστικό σημείο στο εξωτερικό του σπιτιού. Αν θέλετε μια εναλλακτική σε περίπτωση που δεν μπορείτε να μπείτε στο σπίτι, επιλέξτε ψηφιακές κλειδαριές ή μια υπερσύγχρονη κλειδαριά με δακτυλικό αποτύπωμα. Μπορείτε, επίσης, να αφήσετε ένα εφεδρικό κλειδί σε έναν έμπιστο γείτονα.

Αφύλαχτο πάρκινγκ

Αν και μερικά από τα πολυτιμότερα υπάρχοντά σας στο σπίτι βρίσκονται στο γκαράζ (αυτοκίνητο, ποδήλατα), συχνά, το αφήνετε ξεκλείδωτο ή αφύλαχτο. Επιπλέον, η πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο, θα μπορούσε να αποτελέσει δίοδο για το εσωτερικό χώρο. Ασφαλίστε τον, όπως θα κάνετε και με το υπόλοιπο τους σπιτιού σας.

Παραμέληση ορόφων

Οι διαρρήκτες ανακαλύπτουν πολλούς τρόπους να αποκτήσουν πρόσβαση στους επάνω ορόφους, ακόμη κι αν αυτό φαίνεται αδύνατο. Κλειδώστε όλα τα παράθυρα, στον πρώτο ή στον δεύτερο όροφο και μην αφήνετε εκτεθειμένη μια σκάλα στον κήπο.

Απενεργοποιημένος συναγερμός

Αν και η απλή παρουσία ενός αυτοκόλλητου από μια εταιρία security, θα μπορούσε να αποτρέψει ορισμένους διαρρήκτες, πολλοί ιδιοκτήτες συστημάτων ασφαλείας δεν τα οπλίζουν τη νύχτα ή όταν απουσιάζουν. Η ενεργοποίηση του συναγερμού είναι κάτι που πρέπει να γίνει συνήθεια σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Αφού έχετε επενδύσει σε ένα σύστημα ασφαλείας για το σπίτι, αξιοποιήστε το στο έπακρο.

Από mirelen

2017-03-20T16:19:29+02:00Μάρτιος 6th, 2017|Blog|