Μία από τις πιο συχνές μορφές κλοπής είναι αυτές του ποδηλάτου και του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του ποδηλάτου, τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα για τον δράστη όταν αυτό δεν είναι σωστά κλειδωμένο. Το ποδήλατό σας θα είναι πάντα πιο ασφαλές όταν είναι κλειδωμένο αν και εμείς θα φροντίσουμε να σας παρουσιάσουμε και μερικούς άλλους τρόπους κλειδώματος αλλά και γενικότερα ασφάλειας του ποδηλάτου σας.

Κλειδώστε το ποδήλατό σας με κλειδαριά και αλυσίδα

Όταν χρησιμοποιείτε το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας εκτός σπιτιού, είναι επιτακτική ανάγκη να το κλειδώνετε σωστά αφενός με κλειδαριά και αφετέρου με αλυσίδα. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες κλειδαριές και αλυσίδες για ποδήλατα, ώστε να καταφέρετε να αποτρέψετε την οποιαδήποτε απόπειρα κλοπής. Ένα απροστάτευτο ποδήλατο, λειτουργεί σαν πόλος έλξης για ένα ληστή. Φυσικά, όλες οι κλειδαριές και όλες οι αλυσίδες μπορούν να προσπελαστούν και να παραβιαστούν, αλλά από την άλλη μπορούν σίγουρα να λειτουργήσουν θετικά, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες κλοπής του ποδηλάτου σας.

Φυλάξτε το ποδήλατό σας σε μία καλά φωτιζόμενη περιοχή

Φροντίστε να “παρκάρετε” το ποδήλατο σας σε όσο το δυνατόν καλύτερα φωτιζόμενα σημεία είτε είστε στο σπίτι, είτε κάπου εκτός σπιτιού. Αν το ποδήλατό σας μπορούν να το δουν και άλλοι άνθρωποι, τότε οι πιθανότητες κλοπής του είναι πιο λίγες. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως θα πρέπει να παραλείψετε το να κλειδώνετε το ποδήλατο με κλειδαριά και αλυσίδα όπως είπαμε και παραπάνω. Άλλωστε υπάρχουν πολλών ειδών κλειδαριές και αλυσίδες σε όλο το εύρος τιμών και των ανάλογων δυνατοτήτων.

Χρησιμοποιείστε κάμερες ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου, τοποθετούνται σε σημεία με κοινή θέα και είναι ικανές να αποτρέψουν ολοκληρωτικά μία κλοπή του ποδηλάτου σας. Είναι γεγονός πως γενικά οι άνθρωποι και ειδικά οι κλέφτες, θα διστάσουν αρκετά στην ιδέα να προσπαθήσουν να κάνουν μία απόπειρα κλοπής, όταν εκ των προτέρων γνωρίζουν πως παρακολουθούνται από κάμερες ασφαλείας. Επιπλέον, ακόμα και στην περίπτωση που η κλοπή γίνει και δεν την αποτρέψετε, θα έχετε καταγεγραμμένη όλη την απόπειρα κλοπής σε video, κάτι που σας δίνει τη δυνατότητα να απευθυνθείτε στις αρχές, έχοντας περισσότερες ελπίδες πως το ποδήλατό σας θα εντοπιστεί.