Όπως ακούμε καθημερινά, η εγκληματικότητα και οι ληστείες έχουν αυξηθεί αρκετά με αποτέλεσμα να νιώθουμε το συναίσθημα πως δεν είμαστε ασφαλείς και πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί το σπίτι μας να γίνει στόχος κάποιου διαρρήκτη.

Πλέον η τεχνολογία έχει και αυτή εξελιχθεί αρκετά δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παρακολουθούμε το τι γίνεται στο σπίτι μας σε πραγματικό χρόνο μέσα από την έξυπνη συσκευή μας (smartphone, tablet). Πάμε να δούμε μερικά πλεονεκτήματα αυτής της πρακτικής.

Παρακολουθείστε τα παιδιά σας στο σπίτι

Οι κάμερες εσωτερικού χώρου που έχετε εγκαταστήσει στο εσωτερικό του σπιτιού σας, θα σας δώσουν την ακριβή εικόνα του τι κάνουν τα παιδιά σας, όσο εσείς λείπετε από το σπίτι. Επιπλέον, μέσω ενός προγράμματος, έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε την φωτογραφία οποιουδήποτε χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού σας καθώς και όταν ανοίξει η πόρτα. Έτσι θα νιώθετε πως τα παιδιά σας είναι ασφαλή στο σπίτι, όταν εσείς δεν είστε μαζί τους.

Παρακολουθείστε το σπίτι σας

Οι κάμερες ασφαλείας που είναι συνδεδεμένες με τη συσκευή σας μπορούν να σας δίνουν ζωντανή εικόνα του σπιτιού σας όπου και αν εσείς βρίσκεστε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε σε αυτές μέσα από ένα smartphone, tablet ή laptop. Από εκεί και μετά μπορείτε να εξετάσετε το τι γινόταν στο σπίτι σας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε τους έξυπνους ανιχνευτές καπνού και τους ανιχνευτές κίνησης. Το καλύτερο όλως είναι πως οι φωτογραφίες και τα video που τραβούν οι κάμερες αποθηκεύονται και είναι ασφαλής για να τα επικαλεστείτε όποτε υπάρξει ανάγκη. 

Τι συμβαίνει στο σπίτι μου;

Αν ξέρετε πως θα μπει για παράδειγμα μία καθαρίστρια στο σπίτι, μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα για το πότε αυτή θα μπει και θα βγει από αυτό. Επιπλέον, η συγκεκριμένη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης, χρησιμεύει και στις περιπτώσεις όπου το παιδί σας είναι στα χέρια της οικιακής βοηθού. Επίσης, ο έλεγχος του ψηφιακού θερμοστάτη, των φωτών και όλων των έξυπνων συσκευών, είναι πιο εύκολος από ποτέ. Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε το περιβάλλον που επιθυμείτε, αν ξέρετε ότι θα μπει κόσμος στο σπίτι (να ορίσετε τη θερμοκρασία, να έχετε ανάψει τα φώτα κ.α.).

Ελέγξτε τα κατοικίδιά σας μέσα από τις κάμερες

Ανησυχείτε για τον σκύλο σας; Φοβάστε μήπως η γάτα μπήκε στο ενυδρείο; Τώρα με τις κάμερες ασφαλείας μπορείτε να παρακολουθήσετε τις κινήσεις των κατοικίδιων που υπάρχουν στο σπίτι σας. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να τοποθετήσετε σωστά τις κάμερες ώστε να καλύπτονται σχεδόν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε αισθητήρες στις ντουλάπες ώστε να ενημερώνεστε όταν ο άτακτος φίλος σας τις επισκέπτεται