Όταν επενδύετε στην ασφάλεια του σπιτιού σας, απολαμβάνετε και τα ανάλογα πλεονεκτήματα. Είτε το έχετε σκεφτεί είτε όχι, ένα σύστημα ασφαλείας προστατεύει εσάς, την οικογένειά σας και την περιουσία σας από τους επίδοξους διαρρήκτες. Ωστόσο, δεν είστε ο μόνος που ωφελείται από το δικό σας σύστημα ασφαλείας.

Βελτιωμένος φωτισμός

Οι σκοτεινές περιοχές ευνοούν τους εισβολείς. Μία συχνή τακτική για να μειώσετε το σκοτάδι και να περιορίσετε τις πιθανότητες κάποιας διάρρηξης, είναι να αυξήσετε τον φωτισμό. Δυναμώνοντας την ορατότητα στο σπίτι σας, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τις περίεργες κινήσεις στο χώρο σας. Ωστόσο, όταν φωτίζετε την αυλή σας και τον εξωτερικό χώρο, φωτίζεται και μέρος της αυλής του γείτονά σας. Έτσι όλοι μπορούν πιο εύκολα να να αναγνωρίσουν και να καταγγείλουν το έγκλημα.

Τα φώτα με αισθητήρες κίνησης βοηθούν στο να αποκαλυφθεί μία ύποπτη δραστηριότητα. Όταν ανιχνευτεί κίνηση, αυτά τα φώτα ενεργοποιούνται αυτόματα, ειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες ότι κάτι συμβαίνει. Άρα όταν οι γείτονες δουν τα φώτα να ανάβουν, θα καταλάβουν ότι κάποιος βρίσκεται σε αυτό το σημείο.

Ενισχυμένη παρακολούθηση

Ο εξοπλισμός ασφαλείας όπως είναι οι κάμερες εξωτερικού χώρου, βοηθούν του ιδιοκτήτες του σπιτιού να έχουν εικόνα για το τι γίνεται στην περίμετρο του σπιτιού τους. Παρακολουθώντας τον δρόμο μπροστά από το σπίτι σας ή την πίσω αυλή, οι κάμερες εξωτερικού χώρου σας δίνουν μία έξτρα εικόνα για το σπίτι σας καθώς και για την αυλή του γείτονα ίσως. Είναι πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες οι κάμερες εξωτερικού χώρου ενός σπιτιού, έχουν εντοπίσει τους κλέφτες που προσπαθούσαν να εισβάλλουν σε γειτονικό σπίτι.

Αυξημένη ετοιμότητα

Όταν το σπίτι σας και τα σπίτια άλλων προστατεύονται από συστήματα ασφαλείας, είναι κάτι που συζητιέται ευρύτερα. Οι εγκληματίες γενικά θεωρούν τα σπίτια που προστατεύονται λιγότερο ελκυστικά οπότε προσπαθούν να βρουν άλλα, στα οποία το ρίσκο είναι μικρότερο. Ενδεχομένως, το σύστημα ασφαλείας που έχετε εγκαταστήσει, να καταφέρει να πείσει και τους γείτονες, ώστε να προβούν και αυτοί σε μία τέτοια ενέργεια.

Μία γειτονιά με ένα σύστημα ασφάλειας είναι πιο ασφαλής από μία άλλη που δεν έχει καθόλου. Όταν εγκαθιστούμε ένα σύστημα ασφαλείας, όχι μόνο αυξάνουμε την ασφάλεια τη δική μας, αλλά και του γείτονα. Και γι’ αυτό και μόνο, θα πρέπει να σας ευχαριστούν.