Είναι γνωστό ότι οι διαρρήκτες δεν κάνουν διακρίσεις. Έτσι λοιπό, είτε κάποιος μένει εντός πόλης είτε εκτός, μπορεί να γίνει στόχος. Ωστόσο, στις αγροτικές περιοχές τα σπίτια φαίνεται να είναι πιο ευάλωτα.

Πώς μπορούμε όμως να προστατεύσουμε το σπίτι μας που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή;

Επενδύστε σε κάμερες ασφαλείας

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα όσων ζουν σε αγροτικές περιοχές είναι η ηρεμία και η ησυχία που απολαμβάνουν. Συνήθως όμως τα σπίτι αυτά διαθέτουν και μεγάλες εκτάσεις γύρω τους, οι οποίες είναι καλό να παρακολουθούνται ώστε να αποφευχθεί η προσέγγιση από κάποιον διαρρήκτη. Ένα εξωτερικό σύστημα με κάμερες ασφαλείας μπορεί να συνδεθεί με το smartphone σας καταγράφοντας παράλληλα την οποιαδήποτε δραστηριότητα. Επίσης, θα ειδοποιήστε τη στιγμή που παρατηρηθεί κάτι ύποπτο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παρακάτω σημεία:

  • Την μπροστινή πόρτα και τον δρόμο μπροστά από το σπίτι σας
  • Όλες τις εισόδους και εξόδους του σπιτιού σας
  • Την περίμετρο του σπιτιού και κυρίως τις γωνίες
  • Το γκαράζ και τα υπόστεγα

Φώτα ανίχνευσης κίνησης

Η παρακολούθηση της έκτασης τους σπιτιού σας ποικίλει ανάλογα με το πόσο μεγάλη μπορεί αυτή να είναι. Μία πολύ καλή λύση είναι να τοποθετήσετε φώτα με ανιχνευτές κίνησης ώστε αυτά να ενεργοποιούνται όταν κάποιος περάσει από την ακτίνα δράσης τους. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα φώτα στα εξής σημεία:

  • Απέναντι από τον δρόμο
  • Γύρω από το γκαράζ και τα υπόστεγα
  • Κοντά στην μπροστινή και πίσω αυλή του σπιτιού

Ειδικά τη νύχτα, οι διαρρήκτες χρησιμοποιούν το σκοτάδι για κάλυψη, οπότε τα φώτα, σε αυτές τις περιοχές είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ώστε να κρατήσετε τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι σας.

Προσθέστε πύλες που κλειδώνουν μπροστά από το δρόμο του σπιτιού σας

Αν το σπίτι σας δεν έχει εξωτερική πύλη, καλό είναι να τοποθετήσετε μία. Φροντίστε επίσης να κλειδώνει, ώστε να έχετε ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας απέναντι στους διαρρήκτες. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα σύστημα πρόσβασης για να είστε σίγουροι ότι είναι πάντα κλειδωμένη. Μπορείτε μέσα από το σύστημα πρόσβασης να βλέπετε τα άτομα που προσεγγίζουν το σπίτι, ενώ έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για το κάθε μέλος της οικογένειας.

Εγκαταστήστε συναγερμό

Ενδεχομένως αν έχετε ένα σπίτι σε αγροτική περιοχή να έχετε και άλλα κτίρια (αποθήκη κλπ) που μπορεί να σας ανήκουν. Μία αποτελεσματική λύση προστασίας είναι να εγκατασταθεί συναγερμός σε όλα τα κτίρια. Όταν μία πόρτα ή ένα παράθυρο ανοίξει, τότε ο συναγερμός, εφόσον είναι οπλισμένος, θα αρχίσει να χτυπά. Αμέσως θα ενημερωθείτε στο smartphone σας με κάποιο μήνυμα. Καλό είναι επίσης να επιλέξετε και την 24ωρη παρακολούθηση από το κέντρο λήψης σημάτων.

Αυτοί ήταν μερικοί τρόποι για να προστατεύσετε την περιουσία σας που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή. Για οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σας.