Η φωτιά είναι καταστροφική και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να την παίρνουμε στα σοβαρά. Στην περίπτωση που ξεσπάσει μία πυρκαγιά σε κάποιο σπίτι, εντός ολίγων λεπτών θα καταφέρει να προκαλέσει τρομακτικές ζημιές σε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο της. Αν και μία πυρκαγιά μπορεί να ξεσπάσει από πράγματα που όλοι μας χρησιμοποιούμε λίγο πολύ, όπως είναι οι ηλεκτρικές συσκευές ή ένα κεράκι, τα περισσότερα σπίτι δεν έχουν εγκατεστημένο κάποιον ανιχνευτή καπνού.

Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να επιτύχουμε την πρόληψη μίας πυρκαγιάς στο σπίτι μας.

Εγκαταστήστε ανιχνευτές καπνού

Αν και ακούγεται πολύ σημαντικό, συνήθως το παραθεωρούμε. Οι ανιχνευτές καπνού στο σωστό σημείο σημαίνουν την πλήρη κάλυψη του σπιτιού σας αλλά και την άμεση ανίχνευση της πυρκαγιάς. Σιγουρευτείτε πως έχετε εγκαταστήσει στα σωστά σημεία τους ανιχνευτές καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο κάθε δωμάτιο αλλά και τους βασικότερους χώρους του σπιτιού.

Λάβετε την κατάλληλη καθοδήγηση

Πριν προβείτε στην εγκατάσταση των ανιχνευτών καπνού, φροντίστε να συμβουλευτείτε κάποιον πάροχο ασφαλείας, ο οποίος θα φροντίσει να σας καθοδηγήσει με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Κλείστε άμεσα ένα ραντεβού για μία μελέτη πυρανίχνευσης.

Δοκιμάστε τους ανιχνευτές καπνού

Αν ήδη έχετε εγκατεστημένους ανιχνευτές καπνού στο σπίτι σας, φροντίστε να τους δοκιμάσετε ώστε να σιγουρευτείτε πως λειτουργούν σωστά. Οι μπαταρίες μετά από ένα διάστημα μπορεί να τελειώσουν χωρίς εσείς να το καταλάβετε. Αν το σύστημα από την άλλη είναι ενσύρματο, πιθανότατα τα καλώδια να έχουν υποστεί κάποια φθορά. Καλό είναι να δοκιμάζετε το σύστημα κάθε μήνα.

Φροντίστε το σπίτι σας

Το ρητό που λέει πως “η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία” όλοι το γνωρίζουμε και ταιριάζει περίφημα στο θέμα που συζητάμε. Είναι πιο δύσκολο να σταματήσεις μία φωτιά, παρά να την προλάβεις. Μικρά πράγματα όπως ένα κεράκι ή μία ηλεκτρική συσκευή που ξεχάσαμε αναμμένη, μπορούν να προκαλέσουν μία πυρκαγιά. Ελέγξτε το σπίτι πριν φύγετε από αυτό, ώστε να είστε σίγουρος πως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές είναι απενεργοποιημένες.

Φτιάξτε ένα πλάνο

Αν τελικά το μοιραίο συμβεί, θα πρέπει να έχετε φτιάξει ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης. Καλό είναι να έχετε ενημερώσει κατάλληλα τα παιδιά σας ώστε να γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν σε μία τέτοια περίπτωση. Επιπλέον, δείτε ότι τα παράθυρα και οι πόρτες του σπιτιού σας δεν είναι μπλοκαρισμένα ώστε να μπορέσετε να δραπετεύσετε.

Επικοινωνήστε με τη DC Security για μία μελέτη πυρανίχνευσης στο χώρο σας και εξασφαλίστε την άμεση και έγκαιρη πρόληψη μίας πυρκαγιάς.