Η τοποθέτηση μιας κάμερας ασφαλείας στον χώρο σας, αποτελεί σημαντική υπόθεση στην εποχή μας, καθώς διασφαλίζετε σε μεγάλο βαθμό την ακεραιότητα της ιδιοκτησίας σας.

Ακόμη πιο σημαντική, όμως, είναι η διαδικασία της έρευνας που πρέπει να κάνετε, πριν καταλήξετε στην τελική επιλογή. Και το internet σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε χαρακτηριστικά και τιμές, ώστε να προχωρήσετε στην αγορά του συστήματος καταγραφής που καλύπτει τις ανάγκες σας.   

Ποια είναι τα βασικά πράγματα, που πρέπει να προσέξετε στην επιλογή μιας κάμερας ασφαλείας για τον χώρο σας;

Αρχικά, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έγχρωμη κάμερα ασφαλείας, η οποία θα σας προσφέρει πραγματικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, απεικονίζοντας οποιαδήποτε παρουσία ή κίνηση με ευκρίνεια, ακόμη και τις (πιο επικίνδυνες) νυχτερινές ώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν στην αγορά κάμερες που υποστηρίζουν αποκλειστική νυχτερινή λειτουργία.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να ξεκαθαρίσετε αν χρειάζεστε την κάμερα για καταγραφή σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καμερών για την κάθε περίπτωση. Επιπλέον, κρίνεται αναγκαίο να ενσωματώσετε στην κάμερά σας έναν ανιχνευτή κίνησης, ο οποίος θα καλύπτει οτιδήποτε κινείται στον χώρο της εμβέλειάς της.

Απαραίτητη η σύνδεση της κάμερας με τα λοιπά συστήματα

Η άρτια επικοινωνία μεταξύ του συνόλου των συστημάτων ασφαλείας που έχετε τοποθετήσει στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την καλύτερη προστασία και ασφάλεια του χώρου σας. Τσεκάρετε τις συνδέσεις και προχωρήσετε στις απαραίτητες επιδιορθώσεις, αν χρειαστεί, για να… έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Προσοχή στην τοποθέτηση

Αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την κάλυψη των καμερών από τα… περίεργα βλέμματα, οφείλετε τουλάχιστον να εξασφαλίσετε πως δεν θα είναι εύκολα προσεγγίσιμες από τους επίδοξους εισβολείς. Η καταστροφή του συστήματος καταγραφής μπορεί να σας κοστίσει πολλαπλά, τόσο για την αξία του ίδιου του προϊόντος, όσο και γι’ αυτή της ιδιοκτησίας σας. Κατά συνέπεια, προσπαθήστε να τοποθετήσετε τις κάμερες στο ψηλότερο δυνατό σημείο, εξασφαλίζοντας την ακέραια λειτουργία τους.