Συχνά όταν αναφερόμαστε σε μια διάρρηξη εννοούμε ταυτόχρονα και την πράξη της ληστείας ή της κλοπής. Είναι σημαντικό όμως να κατανοήσουμε την έννοια της διάρρηξης.

Εν συντομία, διάρρηξη σημαίνει η παράνομη είσοδος ενός ατόμου σε μια κατοικία, χώρο εργασίας ή σε άλλη ιδιοκτησία χωρίς την συγκατάθεση του νόμιμου ιδιοκτήτη με σκοπό την διάπραξη εγκληματικής ενέργειας. Τα κίνητρα του διαρρήκτη μπορεί να είναι είτε κλοπή είτε παρακολούθηση είτε ακόμα και άσκηση βίας στους ιδιοκτήτες.

Μετά από μια διάρρηξη οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν μια αίσθηση παραβίασης καθώς κάποιος εισέβαλε στο χώρο τους χωρίς την άδεια τους. Ανεξάρτητα από εάν κάποιος ήταν μέσα στο σπίτι του ή όχι, η αίσθηση της ανασφάλειας μπορεί να παραμείνει για αρκετό καιρό.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προφυλακτούμε από μια διάρρηξη; Η καλύτερα θεραπεία είναι η πρόληψη λένε οι ιατροί και ακριβώς το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την περίπτωση της διάρρηξης.

Πόσο ασφαλές είναι το εξωτερικό του σπιτιού σας;

Θεωρείται πως έχετε πετύχει τη μέγιστη ασφάλεια στο χώρο σας; Κάντε μια βόλτα γύρω από το σπίτι σας και προσπαθήστε να σκεφτείτε πως θα μπορούσε ένας διαρρήκτης να εισβάλει στο χώρο σας. Ορισμένα μέτρα προστασίας που μπορείτε να λάβετε είναι τα εξής :

 • Εγκαταστείστε ποιοτητές πόρτες ασφαλείας με αξιόπιστες κλειδαριές
 • Σιγουρευτείτε πως τόσο οι πόρτες όσο και τα παράθυρα σας λειτουργούν σωστά.
 • Εάν έχετε γκαράζ σιγουρευτείτε πως είναι πάντα κλειδωμένο.
 • Εγκαταστείστε κάγκελα στα παράθυρα σας, ειδικά αν το σπίτι σας είναι ισόγειο.
 • Κλαδέψτε τα ψηλά δέντρα στον κήπο σας για να έχετε καλύτερη ορατότητα.
 • Εγκαταστείστε φώτα που ενσωματώνουν ανιχνευτές κίνησης.

Πόσο ασφαλές είναι το εσωτερικό του σπιτιού σας;

Έχοντας ελέγξει και ασφαλίσει την περιφέρεια του σπιτιού σας ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε και με την εσωτερική ασφάλειά του.

 • Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες και τα παράθυρα πριν φύγετε από το σπίτι.
 • Κρατήστε μακριά από τα παράθυρα αντικείμενα μεγάλης αξίας. Αν μπορείτε τοποθετήστε τα έτσι ώστε να μην είναι ορατά απ’ έξω.
 • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού. Συνδυάστε το συναγερμό με ένα σύστημα καμερών ασφαλείας για να έχετε και πλήρη εποπτεία του χώρου σας.
 • Εγκαταστείστε ηλεκτρονικούς χρονοπρογραμματιζόμενος διακόπτες για τα φώτα σας ώστε να φαίνεται πάντα πως κάποιος είναι μέσα στο σπίτι τα βράδια.
 • Προτιμήστε σκουρόχρωμες κουρτίνες για να εμποδίσετε τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το σπίτι μας είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά που διαθέτουμε και οφείλουμε να το προστατεύσουμε με όσους περισσότερους τρόπους μπορούμε. Εμπιστευτείτε κι εσείς την DC Security και εξοπλίστε το σπίτι σας απέναντι σε κάθε απειλή οικονομικά, γρήγορα και υπεύθυνα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε μια προσφορά εντελώς δωρεάν!