Συμβουλές προστασίας από οικονομικές ηλεκτρονικές απάτες

//Συμβουλές προστασίας από οικονομικές ηλεκτρονικές απάτες

Συμβουλές προστασίας από οικονομικές ηλεκτρονικές απάτες

Η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων πλησιάζει και δεν είναι λίγες οι φορές όπου διάφοροι εγκληματίες του διαδικτύου έχουν προσπαθήσει να εξαπατήσουν τους χρήστες ζητώντας τους προσωπικά οικονομικά στοιχεία. Υπάρχουν βέβαια πολλοί τρόποι για να μείνει ασφαλείς από όλους αυτούς που θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν στο διαδίκτυο.

Μη δίνετε προσωπικά στοιχεία εκτός αν πρόκειται για έμπιστες και ασφαλείς ιστοσελίδες

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα websites που θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν με ένα μήνυμα, θα υποστηρίξουν πως είναι εξουσιοδοτημένα από τις υπηρεσίες της κυβερνήσεως για να αποδείξουν την εγκυρότητά τους. Για παράδειγμα η σελίδα για τις φορολογικές μας δηλώσεις είναι μία και δεν υπάρχει καμία άλλη. Οπότε αν σας έρθει κάποιο μήνυμα με διεύθυνση που δε γνωρίζετε δε χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία να την επισκεφθείτε. Επίσης, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με pop-up διαφημίσεις που όταν πατήσουμε πάνω τους μας κατευθύνουν σε ύποπτες ιστοσελίδες.

Τα  “δωρεάν χρήματα” δεν υπάρχουν

Πολλές διαφημίσεις ισχυρίζονται πως θα σας προσφέρουν δωρεάν χρήματα. Φυσικά, πρόκειται για απάτη. Με τον τρόπο αυτό οι εγκληματίες θα σας ζητήσουν προσωπικά στοιχεία για να σας βάλουν τα χρήματα σε κάποιον λογαριασμό. Πολύ απλά, μην τους τα δώσετε.

Κρατήστε αντίγραφο των προσωπικών σας στοιχείων και μην έχετε εκτεθειμένα τα οικονομικά σας αρχεία ηλεκτρονικά

Πολλοί είναι αυτοί που αποθηκεύουν τα οικονομικά τους στοιχεία και τους φακέλους τους στο internet. Αν τυχόν κάνετε κάτι τέτοιο, σιγουρευτείτε πως είναι καλά προστατευμένα και πως δεν υπάρχει κίνδυνος υποκλοπής τους.

Αποθηκεύστε τα προσωπικά σας στοιχεία σε ένα ασφαλές δίκτυο

Αν είστε στο σπίτι και χρησιμοποιείτε το προσωπικό σας δίκτυο Wi-Fi, σιγουρευτείτε πως είναι ασφαλές. Αυτό απαιτεί να έχετε έναν ισχυρό κωδικό για την είσοδο στο Wi-Fi. Μην προσπαθήσετε να αποθηκεύσετε online τα οικονομικά σας στοιχεία μέσω ενός δημοσίου δικτύου.

Οι εταιρείες παροχής ασφαλείας, κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να προστατεύουν το σπίτι σας από πιθανούς εισβολείς, αλλά είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε πως εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιείστε μόνο έγκυρες και ασφαλείς ιστοσελίδες για να αποθηκεύσετε τα οικονομικά σας στοιχεία. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γνωρίζουν το πότε οι χρήστες προσπαθούν να αποθηκεύσουν τα οικονομικά τους στοιχεία και προσπαθούν με πολλές μεθόδους να τα υποκλέψουν.

2018-04-12T15:23:05+02:00Απρίλιος 12th, 2018|Blog|