Άνοιξη, η εποχή όπου ανθίζουν τα λουλούδια, ο καιρός ζεσταίνει, τα πουλιά κελαηδούν και οι αλλεργίες είναι σε έξαρση. Όπως και να’χει, μαζί με τον ερχομό της άνοιξης, πολύ σημαντικό είναι να ασχοληθείτε και με την καθαριότητα του σπιτιού σας, και κατ’επέκταση με την συντήρηση του συστήματος συναγερμού σας, προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά αυτή την, πολύ αγαπητή, εποχή. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για τους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, προκειμένου να διασφαλιστεί το σπίτι σας, και το σύστημα προστασίας του.

Εξωτερική ασφάλεια σπιτιού

Η ασφάλεια του σπιτιού σας ξεκινά με τους εξωτερικούς χώρους του. Να έχετε κατά νου τις ακόλουθες συμβουλές όταν ανανεώνετε το σύστημά σας για την Άνοιξη:

  • Ελέγχετε τον φωτισμό στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Αυτό σημαίνει να ελέγχετε όλες τις λάμπες και τις μπαταρίες, σε περίπτωση που κάποια εξ’αυτών χρειάζεται αντικατάσταση.
  • Επιβεβαιώστε πως η διεύθυνση και ο αριθμός της οικίας σας στην οδό σας είναι ευδιάκριτα μπροστά από το σπίτι σας. Αυτό συνεπάγεται πως σε περίπτωση ανάγκης, ο οποιοσδήποτε το δει θα μπορεί να αντιδράσει καταλλήλως.
  • Εξετάστε όλες τις κάμερες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας. Εάν μένετε σε μία περιοχή που περνάει βαρείς χειμώνες, παρακολουθήστε όλες τις κάμερες έξω από το σπίτι σας. Το χιόνι και οι σκληρές καιρικές συνθήκες μπορεί να έχουν βλάψει τις κάμερές σας. Καθαρίστε όλους τους φακούς των καμερών σας με ένα μαλακό πανάκι και σφίξτε όλους τους βραχίονές τους.

Εσωτερική ασφάλεια σπιτιού

Από τη στιγμή που έχετε ολοκληρώσει τον έλεγχο για την ασφάλεια του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας, ώρα να μεταβείτε στον εσωτερικό. Αυτό συνεπάγεται τα εξής:

  • Έλεγχος όλων των παραθύρων και κλειδαριών. Δώστε βάση σε όλα, και εάν βρείτε κλειδαριές οι οποίες είναι χαλαρές, είτε σφίξτε είτε αντικαταστήστε τις. Επιπλέον, καθαρίστε όλα τα παράθυρα. Όσο καλύτερα βλέπετε, τόσο ασφαλέστεροι είστε.
  • Καθαρισμός του εξοπλισμού ασφαλείας. Αυτό συνεπάγεται όλους τους φακούς των καμερών και των φώτων. Όχι μόνο θα μπορείτε να βλέπετε καλύτερα, αλλά η βρωμιά και η σκόνη μπορούν να προκαλέσουν θέματα λειτουργίας στον εξοπλισμό σας μελλοντικά.
  • Άδειασμα των τζακιών. Εάν έχετε τζάκι για ξύλα στο σπίτι σας, πετάξτε όλη τη στάχτη και καθαρίστε την σχάρα του. Επιπλέον, καλέστε έναν καθαριστή για την καμινάδα, προκειμένου να βεβαιωθείτε πως η καπνοδόχος είναι καθαρή.
  • Ανανέωση των μπαταριών στους ανιχνευτές φωτιάς και μονοξειδίου του άνθρακα. Ελέγξτε τις μπαταρίες σε όλους τους ανιχνευτές και αντικαταστήστε τους εφ’όσον χρειάζεται. Έπειτα, δοκιμάστε όλους τους ανιχνευτές προκειμένου να βεβαιωθείτε πως δουλεύουν.

Μετά από όλα αυτά σε επίπεδο συντήρησης και καθαριότητας, δοκιμάστε το σύστημα ασφαλείας σας προκειμένου να διαπιστώσετε ότι δουλεύει σωστά. Σε περίπτωση που χρειαστείτε κάποιον να σας βοηθήσει ή να ελέγξει το σύστημά σας, καλέστε έναν ειδικό.