Το σύστημα παρακολούθησης είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του σπιτιού σας και για τη σύλληψη των διαρρηκτών στην περίπτωση που το μοιραίο συμβεί. Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι κάμερες ασφαλείας συντηρούνται και λειτουργούν σωστά. Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Χρησιμοποιήστε κάμερες ασφαλείας με αντοχή στους βανδαλισμούς

Οι κάμερες ασφαλείας που είναι ανθεκτικές σε βανδαλισμούς δεν μπορούν να αλλοιωθούν εύκολα. Είναι αρκετά ισχυρές ώστε να αντέχουν στην κακομεταχείριση και να συνεχίζουν να λειτουργούν παρά τις εξωτερικές φθορές που μπορεί να υπέστησαν.

Τοποθετήστε τις κάμερες ασφαλείας ψηλά

Τοποθετήστε τις κάμερες ασφαλείας σας πάνω ή κοντά στην οροφή. Όταν η πρόσβαση σε αυτές από τους διαρρήκτες είναι αδύνατη, τότε οι πιθανότητες για κάποια διάρρηξη, είναι αρκετά πιο λίγες.

Αποκτήστε προστασία για τις κάμερες ασφαλείας σας

Μπορείτε να αγοράσετε ένα στέγαστρο για κάμερες ασφαλείας, κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό που δεν θα κρύβει τη θέα αλλά θα κρατήσει την κάμερα ασφαλή από τις καιρικές συνθήκες.

Απόκρυψη κάμερες παρακολούθησης

Η απόκρυψη των καμερών ασφαλείας σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μην παραβιάσετε. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να αποκρύψετε τις κάμερες ασφαλείας σας και να τις κάνετε χρήσιμες, οι ειδικοί προτείνουν να κρατήσετε κάποιες κάμερες σε κοινή θέα, αλλά να αποκρύψετε άλλες σε ένα πιο απομακρυσμένο σημείο. Εάν ένας εισβολέας προσπαθεί να αποφύγει τις κάμερες που είναι ορατές, πιθανότατα να μη μπορέσει να αποφύγει αυτές που δε φαίνονται.

Συνεργαστείτε με τους γείτονές σας

Πείτε στους γείτονές σας ώστε να γνωρίζουν ότι έχετε ένα σύστημα ασφαλείας και δείτε αν κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία της ιδιοκτησίας του γείτονά σας. Εάν έχουν και αυτοί κάμερες, μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον για να παρακολουθήσετε την οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Δοκιμάστε το σύστημα ασφαλείας τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Αυτό μπορείτε να το κάνετε καλώντας τον πάροχο ασφάλειας στο σπίτι σας ή ζητώντας από το σύστημά σας να τεθεί σε λειτουργία “δοκιμής”. Στη συνέχεια θα πρέπει να οπλίσετε τη συσκευή και να θέσετε εκτός λειτουργίας έναν από τους αισθητήρες. Το κέντρο παρακολούθησης του συστήματος ασφάλειας θα μπορεί στη συνέχεια να διαπιστώσει αν το σύστημα σας ειδοποιεί σωστά.

Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε τις κάμερές σας κάθε εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν παραβιαστεί.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τις κάμερες ασφαλείας σας σε καλή κατάσταση διατηρώντας παράλληλα το σπίτι σας ασφαλές.