Συμβουλές ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν συχνά

//Συμβουλές ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν συχνά

Συμβουλές ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν συχνά

Τις περισσότερες φορές που ορισμένοι πηγαίνουν διακοπές, το μόνο που σκέφτονται είναι μήπως ξέχασαν κάτι που θα έπρεπε να έχουν στις αποσκευές τους. Ωστόσο, παραλείπουν να ασχοληθούν με το κυριότερο, που δεν είναι άλλο από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε το σπίτι μας όπως το αφήσαμε πριν φύγουμε από αυτό. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ορισμένες συμβουλές ασφαλείας που απευθύνονται κυρίως σε όσους ταξιδεύουν συχνά και ως εκ τούτου λείπουν από το σπίτι τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Παρακολουθήστε το σπίτι σας

Ένα ελεγχόμενο σύστημα ασφαλείας είναι το πρώτο βήμα προστασίας εναντίον των ληστών. Ο συνδυασμός αισθητήρων εισόδου, κίνησης και συναγερμού είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές. Ακόμη και στον πιο απομονωμένο προορισμό ένα τέτοιο οργανωμένο σύστημα ασφαλείας μπορεί να αποτρέψει την παραβίαση της ακίνητης περιουσίας σας και οι αρμόδιες αρχές να μπορούν να λάβουν τα μέτρα τους άμεσα.

Σιγουρευτείτε πως το σύστημα ασφαλείας σας διαθέτει αισθητήρες περιβάλλοντος

Υπάρχουν πλέον πολλά εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, μερικά από αυτά όμως έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες οι οποίες μπορεί να βλάψουν την οικία σας. Οι αισθητήρες πλημμύρας ελέγχουν την ποσότητα υγρασίας στον αέρα που μπορεί μερικές φορές να προκύψει από έναν σπασμένο σωλήνα ή από μία ηλεκτρική συσκευή. Μερικά συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνουν ακόμη, αισθητήρα καπνού και διοξειδίου του άνθρακα, ώστε σε περίπτωση φωτιάς ή βλαβερής καπνογόνας ουσίας να προστατέψει την οικία σας.

Προστατέψτε την οικία σας ενώ λείπετε με έναν έξυπνο θερμοστάτη 

Ένας συνηθισμένος τρόπος προστασίας χρησιμοποιώντας τον θερμοστάτη σας είναι να τον ρυθμίζεται στους τέσσερις βαθμούς πάνω ή κάτω από την συνηθισμένη θερμοκρασία. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους τέσσερις βαθμούς τότε σημαίνει πως οι σωλήνες σας κινδυνεύουν να παγώσουν ή να σπάσουν. Ένας έξυπνος θερμοστάτης σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε οποιαδήποτε ρύθμιση θέλετε ή να ελέγξετε την θερμοκρασία ενώ βρίσκεστε εκτός σπιτιού, ενώ πολλοί έξυπνοι θερμοστάτες διαθέτουν αισθητήρες που τους επιτρέπουν να γνωρίζουν πότε λείπετε και να ρυθμίζεται η θερμοκρασία αυτόματα. Πολλοί έξυπνοι θερμοστάτες έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με έξυπνους βοηθούς όπως το Amazon Echo και το Google Home.

Μην ανακοινώνετε στα social media τα ταξιδιωτικά σας πλάνα

Είναι δεδομένο πως δε θέλετε να δουν τα λάθος άτομα πως λείπετε από το σπίτι. Αποφύγετε να αναρτήσετε στα social media τα ταξιδιωτικά σας πλάνα. Με αυτό τον τρόπο δε θα ενημερώσετε τους πιθανούς διαρρήκτες για την επερχόμενη απουσία σας. Ενώ είναι δελεαστικό να δημοσιεύετε τις φωτογραφίες σας αμέσως μόλις τις βγάλετε, καλό είναι να κρατηθείτε εώς ότου επιστρέψετε σπίτι σας. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορείτε να αντισταθείτε καλό είναι τουλάχιστον οι δημοσιεύσεις σας να είναι εμφανής μόνο σε φίλους σας.

Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα εξωτερικού φωτισμού

Οι ληστές συνήθως προτιμούν να παραβιάζουν τα σπίτια των οποίων μερικά σημεία είναι σκοτεινά και μακριά από το οπτικό πεδίο των γειτόνων.  Μπορείτε να ασφαλίσετε τις συγκεκριμένες περιοχές του σπιτιού σας εγκαθιστώντας εξωτερικά φώτα ασφαλείας με αισθητήρες κίνησης ή που να λειτουργούν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

Κλειδώστε τα πάντα 

Αυτό είναι ένα από τα εύκολα βήματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε! Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά και κλειδωμένα.

Εγκαταστήστε ένα κουδούνι πόρτας με κάμερα

Ένα κουδούνι με κάμερα σας επιτρέπει να απαντήσετε όταν χτυπάνε την πόρτα σας από όπου και αν βρίσκεστε. Κάθε φορά που κάποιος σας χτυπάει το κουδούνι θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση στο κινητό σας τηλέφωνο ώστε να σας δίνετε η δυνατότητα να μιλήσετε με τον επισκέπτη σε πραγματικό χρόνο. Σε περίπτωση που δεν έχετε εκείνη την στιγμή πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο από την κάμερα οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

Ελέγξτε τις μπαταρίες σε όλες τις συσκευές ασφαλείας σας 

Αυτό είναι ένα απλό αλλά από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να κάνετε πριν φύγετε από το σπίτι σας. Ελέγχετε συχνά πως όλες οι συσκευές ασφαλείας σας, όπως αισθητήρες κίνησης, κάμερες και αισθητήρες καπνού έχουν αρκετή μπαταρία ώστε να λειτουργούν καθ΄όλο το χρονικό διάστημα που θα λείπετε. Χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας μπαταρίες ώστε να διασφαλίσουμε μεγαλύτερο διάστημα αντοχής.

Επενδύστε σε κάμερες ασφαλείας 

Ένα καλό σύστημα καμερών ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στην αποτροπή του δράστη αλλά και στην αναγνώριση του. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείτε ένα έξυπνο σύστημα ασφαλείας που να συνδέεται με το smartphone σας και να μπορείτε να παρακολουθείτε τι γίνεται ζωντανά ανά πάσα στιγμή έτσι ώστε να μπορείτε να λάβετε άμεση δράση.

 

Κάντε να φαίνεται πως είστε στο σπίτι

 

Ζητήστε από κάποιο έμπιστο σας φίλο ή γείτονα να ελέγχει περιοδικά για σημάδια παραβίασης της οικίας σας για σπασμένους σωλήνες ή για άλλα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν καθώς λείπετε, θα μπορούσε ακόμη να παίρνει τα γράμματα από το γραμματοκιβώτιο για το διάστημα που θα απουσιάζετε έτσι ώστε να μην συσσωρεύονται. Επίσης, αφήστε τα φώτα στο εσωτερικό του σπιτιού ανοικτά χρησιμοποιώντας χρονοδιακόπτες ώστε όλα να φαίνονται φυσιολογικά.

 

 

Προετοιμαστείτε για την καταστροφή

 

Πολύ σημαντικό είναι να έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα πολύτιμα αντικείμενά σας στην περίπτωση που κάτι συμβεί. Μία καλή σκέψη είναι να φτιάξετε μία λίστα με όλα τα αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν ώστε να μπορέσετε να δράσετε γρήγορα και να ελέγξετε τις απώλειές σας.

 

Μην αφήνετε το γκαράζ του σπιτιού σας κενό

 

Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας και στο σπίτι σας έχετε γκαράζ, είναι πιθανό οι διαρρήκτες να αντιληφθούν την απουσία σας. Πριν φύγετε, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον γείτονα, ενημερώνοντάς τον πως όσο θα λείπετε θα μπορεί να παρκάρει στο γκαράζ σας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μη γίνει αισθητή η απουσία σας από το σπίτι.

 

 

2019-07-09T15:56:08+02:00Ιούλιος 9th, 2019|Blog|