Συμβουλές ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν συχνά

//Συμβουλές ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν συχνά

Συμβουλές ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν συχνά

Τις περισσότερες φορές που ορισμένοι πηγαίνουν διακοπές, το μόνο που σκέφτονται είναι μήπως ξέχασαν κάτι που θα έπρεπε να έχουν στις αποσκευές τους. Ωστόσο, παραλείπουν να ασχοληθούν με το κυριότερο, που δεν είναι άλλο από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε το σπίτι μας όπως το αφήσαμε πριν φύγουμε από αυτό. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ορισμένες συμβουλές ασφαλείας που απευθύνονται κυρίως σε όσους ταξιδεύουν συχνά και ως εκ τούτου λείπουν από το σπίτι τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Παρακολουθήστε το σπίτι σας

Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να έχετε οπτική επαφή με το σπίτι σας μέσα από τις κάμερες ασφαλείας ενώ θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές μέσα από το smartphone σας. Ακόμα και αν έχετε ήδη ένα σύστημα ασφαλείας, καλό είναι να ενημερώσετε και κάποιον γείτονα για να προσέχει το σπίτι σας όσο εσείς θα λείπετε. Καταλυτικό ρόλο μπορεί να παίξει και ένα σύστημα συναγερμού αφού σε μία ενδεχόμενη παραβίαση θα ηχήσει, ενημερώνοντας τους γείτονές σας τρέποντας παράλληλα τους διαρρήκτες σε φυγή.

Κάντε να φαίνεται πως είστε στο σπίτι

Προσπαθήστε να δώσετε την αίσθηση ότι το σπίτι είναι κατοικήσιμο κάθε στιγμή. Φροντίστε τον κήπο και μην αφήνετε να συσσωρεύονται στο γραμματοκιβώτιο, γράμματα. Κάποιο άτομο εμπιστοσύνης θα μπορούσε να παίρνει τα γράμματα το διάστημα που θα απουσιάζετε. Επίσης, αφήστε τα φώτα στο εσωτερικό του σπιτιού ανοικτά χρησιμοποιώντας χρονοδιακόπτες ώστε όλα να φαίνονται φυσιολογικά.

Μην ανακοινώνετε στα social media τα ταξιδιωτικά σας πλάνα

Είναι δεδομένο πως δε θέλετε να δουν τα λάθος άτομα πως λείπετε από το σπίτι. Αποφύγετε να αναρτήσετε στα social media τα ταξιδιωτικά σας πλάνα. Με αυτό τον τρόπο δε θα ενημερώσετε τους πιθανούς διαρρήκτες για την επερχόμενη απουσία σας.

Προετοιμαστείτε για την καταστροφή

Πολύ σημαντικό είναι να έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα πολύτιμα αντικείμενά σας στην περίπτωση που κάτι συμβεί. Μία καλή σκέψη είναι να φτιάξετε μία λίστα με όλα τα αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν ώστε να μπορέσετε να δράσετε γρήγορα και να ελέγξετε τις απώλειές σας.

Μην αφήνετε το γκαράζ του σπιτιού σας κενό

Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας και στο σπίτι σας έχετε γκαράζ, είναι πιθανό οι διαρρήκτες να αντιληφθούν την απουσία σας. Πριν φύγετε, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον γείτονα, ενημερώνοντάς τον πως όσο θα λείπετε θα μπορεί να παρκάρει στο γκαράζ σας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μη γίνει αισθητή η απουσία σας από το σπίτι.

2018-07-31T15:35:56+02:00Ιούλιος 31st, 2018|Blog|