Σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης

//Σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης

Σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης

Τα οικιακά συστήματα ασφαλείας δεν είναι μόνο για να προστατεύουν από πιθανούς διαρρήκτες, αλλά για να βοηθούν στην γενικότερη ασφάλεια σας.

Ένα εξ’ αυτών των συστημάτων είναι και τα συστήματα πυρανίχνευσης. Σε αντίθεση με τους συναγερμούς που πρέπει να οπλίζετε και να αφοπλίζετε, τα συστήματα πυρανίχνευσης λειτουργούν όλο το 24ωρο και δεν χρειάζονται καμία απενεργοποίηση ή αφοπλισμό.

Το καλύτερο σύστημα πυρανίχνευσης συνδυάζει ένα μόνιτορ καπνού και έναν αισθητήρα θερμότητας. Ακόμη κι αν ακούγεται υπερβολή ας δούμε μερικά πιθανά ενδεχόμενα:

  • Αν είστε σπίτι και κατακλυστείτε από καπνούς; Οι περισσότεροι θάνατοι δεν έχουν προκύψει από την ίδια την φωτιά αλλά από ασφυξία. Δεν θα νιώθατε πιο ασφαλείς αν ξέρατε πως την ώρα που το σπίτι κατακλύζεται από καπνό, υπάρχει βοήθεια που είναι καθ’ οδόν;
  • Αν δεν βρίσκεστε σπίτι ή βρίσκεστε σε διακοπές δεν θα θέλατε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο;
  • Αν έχετε κατοικίδια, είναι ακόμη ένας λόγος για να σκεφθείτε τα συστήματα πυρανίχνευσης!

Αισθητήρας θερμότητας/καπνού

  • Ανίχνευση Καπνού: Mε τη χρήση φωτοηλεκτρικής τεχνολογίας, ο αισθητήρας “αναλύει” τον αέρα. Η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η πιο συνηθισμένη στα συστήματα πυρανίχνευσης καθώς είναι η πιο αποτελεσματική.
  • Αισθητήρας Θερμοκρασίας: Ο αισθητήρας μπορεί να διαγνώσει εάν η θερμοκρασία έχει ανέβει πάνω από 9 βαθμούς μέσα σε 60 δευτερόλεπτα για να ενεργοποιηθεί η σειρήνα. Επίσης απότομες/ασυνήθιστες αλλαγές τις θερμοκρασίας ενεργοποιούν τη σειρήνα.
  • Προγραμματισμένος Αισθητήρας Θερμοκρασίας: Προγραμματισμένος αισθητήρας που ενεργοποιείται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και ενεργοποιεί τη σειρήνα.
    Χρησιμοποιείστε και τις 3 παραπάνω ασύρματες τεχνολογίες για να έχετε τη μέγιστη προστασία.

Τοποθέτηση

Το καλύτερο σημείο για να τοποθετηθούν οι αισθητήρες είναι ψηλά στον τοίχο ή στο ταβάνι. Συνήθως προτείνεται μακριά από την κουζίνα για ευνόητους λόγους, καθώς το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τα μπάνια λόγω των υδρατμών που μπορούν να ενεργοποιήσουν τους αισθητήρες.

2017-03-20T16:19:36+02:00Μάρτιος 6th, 2017|Blog|