Μεγάλη σπείρα κακοποιοών, που τους τελευταίους μήνες σήκωνε χρηματοκιβώτια από καταστήματα και εταιρείες, κατάφερε να περιορίσει η Αστυνομία.

Η συγκεκριμένη ομάδα διαρρηκτών έχει πραγματοποιήσει πάνω από 58 ληστείες σε εταιρείες και έχει αποσπάσει χρηματική λεία πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελληνική Αστυνομία έχει στήσει μια επιχειρήση στην οποία συμμετέχουν πάνω από 500 αστυνομικοί,γίνεται αξιοποίηση πληροφοριών (έρευνα αποτυπωμάτων,DNA και υλικό από κάμερες ασφαλείας) και οι έρευνες λαμβάνουν χώρα στις περιοχές Μενίδι, Λιόσια και Ασπρόπυργο.

Λίγες ημέρες πριν, την Δευτέρα 08 Μαίου, ανακοίνωσε πως προχώρησε σε 15 συλλήψεις εκ των οποίων οι 4 αφορούν αρχηγικά μέλη της σπείρας. Οι αρχές αναζητούν ακόμα πέντε άτομα αλλά και τον άνθρωπο που λειτουργούσε σαν πηγή πληροφοριών. Ο τελευταίος δρούσε σαν πληροφοριοδότης καθώς παρήχε στοιχεία στους ληστεές, για το ποιες εταιρείες διαθέτουν χρηματοκιβώτια.

Μαζί με τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις όπλων (Καλάσνικοφ αλλά και πιστόλια) τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των ληστειών. Περαιτέρω έρευνες οδήγησαν στην κατάσχεση αυτοκίνητων (οκτώ), κοσμημάτων, μεταλλικών κατασκευών για σκάσιμο ελαστικών αλλά και λάπτοπ/κινητών και καρτών sim. Άφαντη παραμένει η λεία που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ληστείες περιορίζονται μάλλον εντός Αττικής, σαρώνοντας τα νοτιο-ανατολικά προάστεια, το κέντρο, τα δυτικά αλλά και τα βόρεια προάστεια.