Συνελήφθησαν διαρρήκτες σπιτιών στην Θεσσαλονίκη

//Συνελήφθησαν διαρρήκτες σπιτιών στην Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν διαρρήκτες σπιτιών στην Θεσσαλονίκη

 

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτήσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών. Οι νεαροί, ηλικίας 28 και 39 χρονών, εμπλέκονται σε διαρρήξης και κλοπές σε διαμερίσματα περιοχών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Μετά από αστυνομική έρευνα, προέκυψε πως οι δράστες σύστημα συμμορία στα μέσα Μαρτίου 2017, με σκοπό την διάρρηξη και κλοπή από διαμερίσματα με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και αντικλειδιών. Ο νεαρότες σε ηλικία, είχε το ρόλο τσιλιαδόρου καθώς επόπτευε τον υποψήφιο προς διάρρηξη χώρο και ο δεύτερος εισερχόταν στο διαμέρισμα.

Η μέθοδος λειτουργίας τους ήταν να μπαίνουν στα σπίτι την ώρα που διεξάγονταν λαικές αγορές, ώστε να μην βρίσκονται στο χώρο οι ένοικοι του σπιτιού.

Η συμμορία και συγκεκριμένα ο 28χρονος κατείχε όχημα ιδιωτικής χρήσης το οποίο χρησιμοποιούνταν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής. Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλείας και κοσμήματα των οποίων οι κάτοχοι αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

2017-07-04T09:20:58+02:00Ιούλιος 4th, 2017|Blog|