Συμβουλές ασφαλείας για ηλικιωμένους

//Συμβουλές ασφαλείας για ηλικιωμένους

Συμβουλές ασφαλείας για ηλικιωμένους

Η προστασία της οικογένειας μας είναι για τους περισσότερους μια πολύ σημαντική υποχρέωση. Ακόμα και αν τα γηραιότερα μέλη της οικογένειας δεν κατοικούν στο ίδιο σπίτι με εμάς, μπορούμε να τους κρατήσουμε ασφαλείς ακολουθώντας ορισμένες απλές συμβουλές.

  • Αποφεύγουμε να κρύβουμε δεύτερα κλειδιά κάτω από πατάκια εισόδου, μέσα σε γλάστρες ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο εκτός σπιτιού. Οι διαρρήκτες γνωρίζουν τα μέρη που συνήθως ο κόσμος αφήνει δεύτερα κλειδιά. Εάν θέλουμε να έχουμε δεύτερα κλειδιά διαθέσιμα εκτός σπιτιού, μπορούμε να δώσουμε ένα κλειδί σε κάποιον γείτονα που εμπιστευόμαστε ιδιαίτερα ή σε κάποιο συγγενή που μένει κοντά.
  • Ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού θα οχειρώσει το σπίτι εναντίον διαρρηκτών και μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω συνδυάζοντας το με κάμερες ασφαλείας και ανιχνευτές καπνού. Ένα τέτοιο σύστημα θα βοηθήσει πολύ τους αγαπημένους μας εάν βρεθούν σε καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν τελείως μόνοι τους.
  • Πραγματοποιούμε τακτικούς ελέγχεις σε όλες τις κλειδαριές του σπιτιού. Είναι σημαντικό να λειτουργούν όλες σωστά καθώς οι κλειδαριές αυτές αποτελούν την πρώτη γραμμή ασφαλείας.
  • Συμβουλεύουμε τους συγγενείς μας να μην δίνουν προσωπικά στοιχεία στο τηλέφωνο. Πληροφορίες σχετικές με την πιστωτική κάρτα, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και γενικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν πρέπει να μοιράζονται τηλεφωνικά σε καμία περίπτωση. Πολύ απατεώνες ζητάνε τέτοιου είδους πληροφορίες από ηλικιωμένους με την πρόφαση πως έχουν κερδίσει σε ένα διαγωνισμό και για να παραλάβουν το δώρο τους χρειάζονται κάποια στοιχεία επιβεβαίωσης.
  • Τα πόμολα που ασφαλίζουν τις κλειδαριές είναι ένα πολύ καλό δώρο για τους αγαπημένους μας ανθρώπους με μικρά ή και μεγαλύτερα προβλήματα μνήμης.
  • Προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε τις παλιές πόρτες του σπιτιού με καινούριες ξύλινες ή και μεταλλικές. Φροντίζουμε ώστε το πλαίσιο της πόρτας να είναι αρκετά στοιβαρό ώστε να μην μπορεί εύκολα να σπάσει ή να λυγίσει. Τα ματάκια στην πόρτα είναι επίσης σημαντικά, βοηθούν τους συγγενείς μας να βλέπουν ποιος είναι έξω από την πόρτα τους και είναι πολύ οικονομικά.
  • Εάν οι συγγενείς μας κατοικούν σε μονοκατοικία, εγκαθιστούμε αυτόματο φωτισμό περιμετρικά του σπιτιού ώστε να είναι άμεσα αντιληπτή η παρουσία κάποιου στον κήπο και στην αυλή μας.

 

2017-08-25T10:02:27+02:00Αύγουστος 25th, 2017|Blog|